Akademi for ungdomsledere

Ungdommens Røde Kors afholder den årlige internationale frivilligtræning Leadership Academy.

Foto: Ungdommens Røde Kors

På træningen får ungdomsfrivillige fra Røde Kors/Røde Halvmåne bevægelsen mulighed for at styrke deres kompetencer indenfor bl.a. facilitering og frivilligledelse samt planlægning og implementering af civilsamfundsaktiviteter. Derigennem vil de unge træde ind i rollen som forandringsagenter, der går i spidsen for at sikre positiv udvikling for udsatte børn og unge i deres lokalsamfund.

Temaet for årets træning er “Peer-to-Peer Approach within Psychosocial Youth Interventions”. Fokus vil især være på psykosocial støtte gennem ung-til-ung tilgangen, hvor unge hjælper andre unge med at håndtere hverdagens udfordringer gennem aktiviteter og efterfølgende refleksion. Derudover er det også en chance for de ungdomsfrivillige til at arbejde mere indgående med fortalervirksomhed og projektledelse. Dette betyder, at de ungdomsfrivillige ikke kun gør en forskel på et personligt plan, men at de kan nå ud til endnu flere sårbare børn og unge gennem projekter og kampagnearbejde.

Et essentielt element i træningen er, at de ungdomsfrivillige får mulighed for at sparre med hinanden og dele de erfaringer med frivilligt arbejde, de har med hjemmefra. På den måde bliver der rig mulighed for kulturudveksling og dialog, der vil fremme forståelsen mellem danske unge og bl.a. de unge fra Mellemøsten. Desuden er langsigtet global netværksbygning mellem de frivillige i fokus. Den arabiske del af verden er i år repræsenteret af yemenitter, tunesere, jordanere og palæstinensere.

 

I 2013 afholdes Leadership Academy for fjerde gang. Kursets hovedtema skifter fra år til år men varierer indenfor Ungdommens Røde Kors’ kernekompetenceområder.

I 2012 besøgte Udviklingsminister Christian Friis Bach Leadership Academy og der blev lavet en film fra kurset. Se filmen her

I år deltager der ungdomsfrivillige fra Bulgarien, Congo, Danmark, Finland, Georgien, Grækenland, Hviderusland, Jordan, Rusland, Saint Lucia, Tunesien, Turkmenistan, Ungarn, Uganda, Vestbredden, Yemen.

De arabiske ungdomsfrivilliges deltagelse finansieres af midler fra Det Arabiske Initiativ via Dansk Ungdoms Fællesråd samt Ungdommens Røde Kors’ og Dansk Røde Kors’ Mellemøstprogrammer.