Arabian Nights / Cinemateket

Med nogle måneders corona-forsinkelse er årets arabiske filmbegivenhed på dansk grund tilbage – nu i sin sjette udgave. Som hidtil er det hovedmålet med Arabian Nights at vise den arabiske kultur indefra – gennem en stribe menneskelige historier, som alle vil kunne spejle sig i.

Som hidtil er det hovedmålet med Arabian Nights at vise den arabiske kultur indefra – i al dens mangfoldighed. Her er hverdag og fest, rigdom og armod, korruption og solidaritet. Men vigtigst: En stribe menneskelige historier, som alle vil kunne spejle sig i – fra Nordafrika, Libanon, Palæstina, Egypten og helt til Sudan, hvor man finder årets gave til den ægte cinefile.

Meget står i kvindernes tegn: På festivalen zoomer vi ind på sangerinden over dem alle, diskuterer kvinders kår i Mellemøsten og byder på hele seks film af kvindelige instruktører. Mest markant står måske debutanten Mounia Meddour, der står bag Månedens Film i august – det feministiske cirkelspark ‘Papicha’.

Palæstinensiske Taybeh byder på vin til udvalgte visninger, og caféen Lille SULT byder i hele perioden 15.-29. august på den libanesiske linsesuppe Shorbet Adas med brød til 95 kr.

Festivalen er skabt i samarbejde mellem Cinemateket, NASIM, Oxfam IBIS, Globalnyt, International Media Support, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet og Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.