ARABISKE DRØMME fortsætter sin Danmarksturné

Knap en kvart million danskere lagde sidste år vejen forbi vandreudstillingen ARABISKE DRØMME, der gæstede 12 danske byer fra Rønne i øst til Thisted i vest. Hvis du missede Abdellatif, Khawla og de 10 andre inspirerende portrætter af unge fra Mellemøsten og Nordafrika, så har du nu chancen igen

Ahmed Zarrouki in Tunesia, Tunis 2021. Photographer Nicola Lanciotti - Good people

I Mellemøsten og Nordafrika er over halvdelen af befolkningen under 25 år. Der er stort potentiale i så ung en befolkning i form af for eksempel arbejdskraft, innovation og udvikling – men der kan også være store udfordringer. Hvis ikke hjemlandene formår at skabe håb og muligheder for de unge, kan de udvikle sig til en tikkende bombe. Allerede inden Covid-19 var udsigterne dystre. Ungearbejdsløsheden i regionen var på 25 procent, næsten halvdelen af befolkningerne levede for under 45 kroner om dagen, og de unges utilfredshed var på det højeste niveau i et årti. Pandemien har ikke hjulpet på noget af det – snarere tværtimod.”

I 2021 var det tiåret for de folkelige opstande i Mellemøsten og Nordafrika, der er bedre kendt som Det Arabiske Forår. Udstillingen ARABISKE DRØMME zoomer ind på den generation, der voksede op i kølvandet på oprørene, og giver derved danskere mulighed for at komme tæt på regionen i dag og få indblik i – og måske forståelse for – hvad unge i Mellemøsten og Nordafrika håber og drømmer om i 2022.

I videoen her kan du se en teaser for udstillingen.

Gennem tekst og billeder fortæller 12 unge fra Marokko, Tunesien, Egypten og Jordan om deres oplevelser det seneste årti. De fortæller om deres liv, håb, frygt, om deres drømme og ambitioner for fremtiden og ønsket om et bedre liv. Samtidig bærer udstillingen vidnesbyrd om den danske indsats, der søger at skabe bedre vilkår for borgere i de fire lande. Gennem Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) samarbejder danske organisationer med lokale partnere for at understøtte udvikling, forandring og bedre vilkår for befolkningerne med særligt fokus på rettigheder og unge.

ARABISKE DRØMME er en vandreudstilling, der i løbet af 2021 og 2022 turnerer landet rundt og gæster en lang række skoler, gymnasier, biblioteker, kulturhuse m.m.

Udstilling: Vest mod Øst 2022

1. marts -31. marts | Vejen Gymnasium & HF, Vejen

31. marts – 28. april  | Rådhuspladsen, Fredericia

28. april – 16. maj | SDU campus, Odense

16. maj – 19. juni | Centrumpladsen, Svendborg

Udstilling: Øst mod Vest 2022

7. marts – 4. april | Klostertorvet, Kalundborg

4. april – 2. maj | Campus Vordingborg, Vordingborg

2. maj – 31. maj | Campus Nakskov, Nakskov

1.  juli – 30. aug | Østerbro, København

1. sep. – 15. sep. | Ungdommens Folkemøde, København