ARABISKE DRØMME PÅ DOKK1

I anledning af at vandreudstillingen ”Arabiske Drømme” ankommer til DOKK1 i perioden 13. august til 6. september, arrangerer Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) i samarbejde med DOKK1, DIIS og International Media Support (IMS) en temadag med fokus på livet som ung i Mellemøsten og Nordafrika.

Dagens starter med en rundvisning i fotoudstillingen ”Arabiske Drømme,” der går helt tæt på den unge generation i dagens Mellemøsten og Nordafrika; en generation, der kæmper med håbløshed, men som alligevel bevarer troen på forandring.

Herefter er der fokus på unge arabiske kvinders frihedskampe under og efter Det Arabiske Forår, når den egyptisk/palæstinensiske instruktør Samaher Alqadis dokumentarfilm “As I Want” indtager lærredet. Filmen introduceres af International Media Support (IMS), der støtter fri presse og uafhængig journalistik i Mellemøsten og Nordafrika.

Filmen følges op af et foredrag af mellemøstforsker Lars Erslev Andersen, der er aktuel med bogen ”Oprør og alliancer – Mellemøsten efter Det Arabiske Forår.” I dialog med journalist og mellemøstkender Malene Fenger-Grøndahl give Lars Erslev Andersen sit bud på, hvad vi kan forvente os af de historisk store ungdomsårgange i MENA-regionen, og hvordan Det Arabiske Forår ser ud anno 2021.

PROGRAM:

16.00-16.30: Rundvisning i udstillingen ”Arabiske Drømme” af DAPPKOM

16.45-18.30: Filmvisning af den egyptiske dokumentar “As I Want” om kvinders oversete oprør under Det Arabiske Forår. Filmen introduceres af International Media Support (IMS).

18.30-19.00: Mulighed for at købe sandwich i DOKK1s kantine.

19.00 – 20.30: “Det Arabiske Nu”. Talk med Lars Erslev Andersen, der er aktuel med bogen ”Oprør og alliancer – Mellemøsten efter det arabiske forår”, og journalist med speciale i Mellemøsten Malene Fenger-Grøndahl.