ARABISKE DRØMME – Unge arabere deler deres drømme for fremtiden

Vores danmarksturnerende fotoudstilling går tæt på den unge generation i dagens Mellemøsten og Nordafrika; en generation, der kæmper med håbløshed, men som alligevel bevarer troen på forandring. Fra 30. september til 28. oktober kan udstillingen opleves i Roskilde.

De blev født under et diktatur, voksede op under en revolution og blev voksne under en pandemi.

I Mellemøsten og Nordafrika er over halvdelen af befolkningen under 25 år. Der er stort potentiale i så ung en befolkning i form af for eksempel arbejdskraft, innovation og udvikling – men der kan også være store udfordringer. Hvis ikke hjemlandene formår at skabe håb og muligheder for de unge, kan de udvikle sig til en tikkende bombe. Allerede inden Covid-19 var udsigterne dystre. Ungearbejdsløsheden i regionen var på 25 procent, næsten halvdelen af befolkningerne levede for under 45 kroner om dagen, og de unges utilfredshed var på det højeste niveau i et årti. Pandemien har ikke hjulpet på noget af det – snarere tværtimod.

 

I 2021 er det tiåret for de folkelige opstande i Mellemøsten og Nordafrika, der er bedre kendt som Det Arabiske Forår. Udstillingen ARABISKE DRØMME zoomer ind på den generation, der voksede op i kølvandet på oprørene, og giver derved danskere mulighed for at komme tæt på regionen i dag og få indblik i – og måske forståelse for – hvad unge i Mellemøsten og Nordafrika håber og drømmer om i 2021.

 

Gennem tekst og billeder fortæller 12 unge fra Marokko, Tunesien, Egypten og Jordan om deres oplevelser det seneste årti. De fortæller om deres liv, håb, frygt, om deres drømme og ambitioner for fremtiden og ønsket om et bedre liv. Samtidig bærer udstillingen vidnesbyrd om den danske indsats, der søger at skabe bedre vilkår for borgere i de fire lande. Gennem Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) samarbejder danske organisationer med lokale partnere for at understøtte udvikling, forandring og bedre vilkår for befolkningerne med særligt fokus på rettigheder og unge.

 

I forbindelse med udstillingen tilbyder vi  gratis rundvisning og et undervisningsoplæg  med udgangspunkt i udstillingens temaer til relevante gymnasieklasser. Oplægget er en oplagt og unik mulighed for klasser med samfundsfag, religion, arabisk eller klasser med et mellemøstlig eller globalt fokus. Hvis det har interesse, så kontakt os på info@dapp.dk – så kan vi aftale tidspunkt og eventuelt fokus i oplægget. Rundvisning og oplæg er muligt i hele udstillingsperioden.

 

Udstillingen står ved Roskilde Universitet under “Kvadratroden”, som er den store portal, der fører dig ind på Roskilde Universitets (RUC) campus.