Bliv én af DUFs nye dialogambassadører

Vil du være med til at styrke dialogen mellem Danmark og den arabiske verden? Så søg om at blive én af DUFs nye dialogambassadører inden den 5. januar 2020.

Hvorfor blive dialogambassadør?

Dialogambassadørerne er et samarbejde mellem Dansk Ungdoms Fællesråd, WE Center i Jordan, Danish Egyptian Dialogue Initiative i Egypten og Les Scouts Tunisiens i Tunesien. Projektet finansieres af Udenrigsministeriet gennem det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram.

Siden 2009 har dialogambassadørerne arbejdet for at opbygge dialogiske komptencer hos unge, og bygge bro på tværs af landegrænser, kultur, ideologi, etnicitet og andre skillelinjer. Som dialogambassadør arbejder du for at fremme fredelig sameksistens gennem dialog, mellem unge i Danmark og den arabiske region.

Helt konkret vil du som dialogambassadør få praktisk erfaring med tværkulturel dialog og samarbejde, imens du bliver uddannet og arbejder sammen med andre unge fra Jordan, Egypten og Tunesien. Du vil få en stor værktøjskasse med metoder til at facilitere dialogworkshops, hvor du hjælper andre unge med at udfordre fordomme og indgå i dialog med hinanden på tværs af forskelligheder. Sidst men ikke mindst vil du lære dig selv, dine egne værdier og dit eget verdenssyn bedre at kende.

Hvem vi leder efter:

For at søge om at blive dialogambassadør skal du:

  • Være mellem 18 og 28 år gammel.
  • Tale flydende engelsk – da seminarer og workshops ofte foregår på engelsk.
  • Være aktiv i én af DUFs medlemsorganisationer – og være villig til at forankre hvad du har lært som dialogambassadør i din egen organisation.
  • Kunne forpligte dig til at være aktiv frivillig i dialogambassadørprojektet de næste to år.

Hvad du forpligter dig til som dialogambassadør:

De i alt 27 nye dialogambassadører fra Danmark, Egypten, Jordan og Tunesien samles tre gange til opkvalificerende seminarer over de næste to år. Datoerne for seminarerne er:

  • 25. Marts til 5. April 2020 i Egypten.
  • 25. Oktober til 5. November 2020 i Danmark.
  • 25. Marts til 5. April 2021 i Jordan.

Under hvert seminar vil du som dialogambassadør udforske dine egne evner og udfordringer når det handler om at gå i dialog med andre, og styrke dine færdigheder i at facilitere workshops og dialogiske samtaler for andre. Dialogambassadørerne bliver trænet af eksperter med årtiers erfaring med dialog, konfliktløsning og process facilitering, samt frivillige dialogambassadører fra tidligere årgange.

Alle udgifter til deltagelse på nationale og internationale aktiviteter og seminarer dækkes af DUF.

Sådan søger du:

Udfyld den vedhæftede ansøgningsformular og send den til job@duf.dk med overskriften ‘Dialogambassadør 2020’ inden d. 5. Januar.

Vedlæg et kort anbefalingsbrev fra den organisation som du er medlem af, som beskriver dit frivillige engagement, og hvor det fremgår hvordan din organisation kan gøre bruge dine kompetencer som dialogambassadør.

Udvalgte ansøgere vil blive inviteret til en optagelses samtale og workshop d. 25. Januar.

Downloads

Application_form_2020.docx

Ansøgningsfrist

5. januar 2020

Kontaktperson

Lea Lybecker
Mobil: 60 20 14 47
E-mail: lel@duf.dk