Cairo images of transition

Images festivalen inviterer til boglancering, byvandring på Nørrebro og debat med seks egyptiske kulturredaktører

Boglanceringer

Siden revolutionen i 2011 har bybilledet i Kairo været præget af plakater, graffiti og fotografier. På IMAGES præsenterer Dansk Egyptisk Dialoginstitut bogen “Cairo: Images of Transition”, som udover billeder indeholder bidrag fra mere end 40 kendte egyptiske og internationale kunstnere og forfattere. Bogen udkommer på engelsk og arabisk og præsenteres af redaktør Mikala Dal. Kom også til boglancering på Mia Gröndahls ”Revolution Graffiti: Street Art of the New Egypt” og se hendes fotos fra Kairo, der udstilles i thesalonen.

Mia Gröndahl: SØNDAG 1. SEPTEMBER KL. 13.30 DR. LOUISES BRO
Cairo: Images of Transition: SØNDAG DEN 1.SEPTEMBER KL. 15, DRONNING LOUISES BRO

Debat med egyptiske kulturredaktører

Mød seks egyptiske kulturredaktører fra statslige og private aviser til debat om kulturens forhold i Egypten. Der kæmpes om magten i Egypten, men også om værdierne og kulturen. Kultur- og kunstlivet er nærmest eksploderet siden januar-revolutionen i 2011. Samtidig er konservative kræfter blandt religiøse grupper blevet mere højtråbende i deres angreb på kunsten og dens institutioner.

SØNDAG 1. SEPTEMBER KL. 17.00 DR. LOUISES BRO, ORD OG DEBAT

Byvandring på Nørrebro

Ud af Det Arabiske Forår er der opstået en helt ny generation af gadekunstnere, der har besat bymure i hele den arabiske verden med graffiti og revolutionær kunst. På denne guidede tur, der er arrangeret i samarbejde med Politiken, er det muligt at se og høre om kunstnerisk aktivisme i Mellemøsten og at blive klogere på, hvordan de nye generationer mobiliserer sig selv og systemet ved brug af kunsten i det offentlige rum. På rundvisningen kan man bl.a. opleve den egyptiske kunstner Alaa Awad, fotografen Mia Gröndahl og kunstneriske aktivister fra Tunesien og Libyen, der maler på Metrohegnet i Nørrebroparken. Turen starter på Dronning Louises Bro i Thesalonen og slutter ved Metrohegnet ved Nørrebroparken.

SØNDAG 1. SEPTEMBER KL. 15.00 THESALONEN PLUSPRIS 50 KR. ALM. PRIS 90 KR. BEGRÆNSET ANTAL BILLETTER. BILLETTER BESTILLES PÅ POLITIKENBILLET.DK

Se hele festival programmet på www.images.dk