CPH PIX 2018 – DAPP anbefaler

CPH PIX er tilbage! Den 27. september åbner Danmarks største spille-filmfestival igen op for 2 ugers filmfest i de københavnske biografer. DAPP-redaktionen har luret i programmet og fundet tre medrivende film fra den arabiske verden.

DEAR SON

Instruktør: Mohamed Ben Attia / Land: Tunesien / Spilletid: 105 min

Fra hvilken baggrund kommer en ung syrienkriger, når han vælger at forlade sit hjem i Tunesien og kæmpe for ISIS? ‘Dear Son’, der er co-produceret af Dardenne-brødrene, er et hjerteskærende far-søn drama, og et lokalt og intimt arabisktalende vidnesbyrd, sat i en kæmpe og knugende kontekst, mens krigen raser på sit 8. år.

Se visninger af Dear Son.

 

THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM

Instruktør: Muayad Alayan / Lande: Palæstina, Holland, Tyskland, Mexico / Spilletid: 131 min

Personlige sidespring får uoverskuelige konsekvenser i årets publikumvinder fra filmfestivalen i Rotterdam. En affære mellem en israelsk kvinde og en palæstinensisk mand bliver katalysator for et indviklet politisk drama, hvor militær og efterretningstjenester involveres.

Se visninger af The Reports on Sarah and Saleem.

 

CAPERNAUM

Instruktør: Nadine Labaki / Land: Libanon / Spilletid: 130 min

En politisk og hjerteskærende fortælling om den 12-årige Zain fra det fattige Libanon, som sagsøger sine forældre for overhovedet at være blevet født. Filmen vandt juryprisen i Cannes.

Se visninger af Capernaum.