DIIS debat om dansk politik i den arabiske verden

Hvilket politisk ansvar har Danmark og vores nærmeste allierede for den aktuelle udvikling i den arabiske verden? DIIS inviterer til debat med en række af Folketingets udenrigspolitiske profiler.

DIIS konference om situationen i Syrien. Foto: DIIS
Foto: DIIS

Tre år efter ”foråret” står den arabiske verden med en række nye udfordringer. De brede folkelige bevægelser der voksede frem i 2011 er svundet ind og den folkelige politiske deltagelse er nedadgående. Samtidig vokser nye terrorgrupper frem, alt imens politi- og militærrepression er tilbage i fuld styrke. Derudover er visse arabiske staters autoritet eroderet. Disse forandringer berører ikke kun aktører i den arabiske verden. Det er også en central del af vestlig og dansk udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik.

I samarbejde med Folketinget og Radio24syv inviterer DIIS til debat om Danmarks fremtidige politik i den arabiske verden med en række af Folketingets markante udenrigspolitiske profiler. Hvilket politisk ansvar har Danmark og vores nærmeste allierede for den aktuelle udvikling i regionen? Og hvad vil vi og vores allierede gøre ved de aktuelle forhold?

Debatten ligger i forlængelse af tre radioprogrammer om arabisk politik efter oprørene, der i samarbejde med DIIS sendes på Radio24syv i løbet af oktober 2014. Du kan læse mere om radioprogrammerne på Radio24syv eller på Facebook.

Se talerliste og program på DIIS’ hjemmeside

Konferencen vil foregå på dansk. Konferencen vil kunne streames live via www.radio24syv.dk
Deltagelse er gratis, men tilmelding er påkrævet. Benyt venligst DIIS online tilmeldingsformular senest 16. oktober 2014 kl. 12.00.