DIGNITY DAY i Kongens Have

Oplev Noah, Teitur og Place on Earth i Kongens Have lørdag d. 9. juni, når DIGNITY - Dansk Institut Mod Tortur inviterer til gratis endags-festival til støtte for torturofre i Mellemøsten og Nordafrika.

DIGNITY DAY er dagen, hvor hele familien samles omkring en god sag, god musik, sjove aktiviteter for børn og voksne, lækker mad og drikke. I år sker det for at sætte fokus på behovet for hjælp til torturofre i nærområderne.

Live fra den store scene kan gæsterne i år opleve Teitur, Noah og dette års X Factor vindere Place on Earth.

-Det giver mening, at vi via vores musik kan bidrage til at hjælpe nogle af de mest udsatte mennesker. Det er en koncert som vi ser meget frem til, siger trioen bag Place on Earth.

Det er femte år i træk, at DIGNITY kalder til folkefest i Kongens Have. Også i år vil Jes Dorph Petersen og Sarah Grünewald styre slagets gang fra den store scene dagen igennem.

Børn vil kunne boltre sig i familiehjørnet, hvor der vil være ansigtsmaling, hoppeborg og optræden med blandt andre Kalle fra Ramasjang.

Arrangementet er gratis for alle.

Fokus på hjælp i nærområderne
I år sætter DIGNITY DAY særligt fokus på behovet for rehabilitering i Mellemøsten og Nordafrika.

– Langt de fleste torturofre bliver i deres hjemland eller flygter til nærområderne. For eksempel bor der lige nu rigtig mange syriske torturofre i Jordan, Libanon og Tyrkiet. Her gør de alt for at genopbygge deres liv. Men med alvorlige fysiske og psykiske traumer kan det være svært uden professionel hjælp, siger Karin Verland, direktør i DIGNITY.

DIGNITY arbejder for, at torturofre i Mellemøsten og Nordafrika får adgang til god og professionel rehabilitering, så de kan komme videre i livet.

Ved køb af mad og drikke, deltagelse i konkurrencer og via enkeltdonationer på dagen støtter gæsterne dette arbejde. Entré er igen i år gratis for alle.

DIGNITYs arbejde med at rehabilitere torturofre og forebygge tortur i Mellemøsten og Nordafrika er støttet af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.

PROGRAM

13.00: DIGNITY DAY 2018 åbner

13.20: Børneteltet: Koncert med Kalle fra Ramasjang

14.15: Børneteltet: Nina fra “Sanglege – Børnesange med fagter”

15.30: Koncert: PLACE ON EARTH

17.45: Tale: Karin Verland, Direktør i DIGNITY

18.00: Koncert: TEITUR

20.45: Koncert: NOAH

22.00: Tak for i år!

 

  • En analyse fra International Medical Corp viser, at over halvdelen af de syriske flygtninge i Jordan, Libanon, Syrien og Tyrkiet har svære mentale helbredsproblemer. Det estimeres, at der kun bliver ydet 5 procent af den nødvendige psykologiske hjælp/behandling til flygtninge i Jordan, Libanon og Tyrkiet. (Kilde: Brookings.edu)
  • Siden Jasminrevolutionen i Tunesien har 65.000 mennesker (heraf tusindvis torturofre) afgivet vidnesbyrd om menneskerettighedskrænkelser under det tidligere regime. (Kilde: Truth And Dignity Commission, Tunisia).
  • Der er stor mangel på psykologer og psykiatere i Mellemøsten og Nordafrika. I Jordan er der for eksempel kun 31 psykiatere og 24 psykologer. (Kilde: Middle East journal of Psychiatry and Alzheimers, June 2017, volume 8, issue 1)