DIIS seminar om religions betydning for udenrigspolitik

Religion er en stadig mere indflydelsesrig kraft i mange lande og i international politik. Seminar undersøger, hvordan religion og en bred vifte af religiøse aktører har indflydelse på politik og udenrigspolitik i Nordamerika, Europa og naboskabslandene.

Foto: Danmission
Den tilsyneladende verdslige internationale orden, der dominerede det 20. århundrede, er blevet påvirket i de seneste årtier med stigningen af ​​politisk islam i mange forskellige varianter, fra den iranske revolution til Tyrkiets AK-parti til den islamiske stat i Irak og Syrien.
Desuden synes en styrkelse af evangeliske bevægelser i USA og i mange udviklingslandene, samt en revitalisering af ortodokse kirker efter sammenbruddet af den sovjetiske kommunistiske imperium, at udøve en stigende indflydelse på udenrigspolitikken.

Hvor effektive er de vestlige politikker for at fremme religionsfrihed, og hvordan kan liberale samfund bedst styre religion og religiøse aktører? Udfordrer islamismen den liberale orden, og hvor sekulær er den liberale orden virkelig? Disse og andre spørgsmål vil blive debatteret på seminaret.
Se programmet på DIIS hjemmeside, hvor seminaret også live-streames.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Registrering sker online senest tirsdag d. 5. maj kl. 12.00