Explore Marokko med DUF

Vær med, når DUF i efteråret 2014 inviterer din organisation til Marokko for at indlede nye samarbejder under DUFs nye uddannelse "Explore: Marokko".

Partnerorganisationer under DUF knyttede bånd på kryds og tværs på projektstyringseminar i Rabat. Af Janne Louise Andersen
Workshop hos den marokkanske organisation Center for Cross Cultural Learning. Af Janne Louise Andersen

DUF hjælper dig i gang
DUF udbyder introduktionsforløbet Explore: Marokko for at hjælpe medlemsorganisationer, som ønsker at udforske mulighederne for at lave internationalt arbejde i Marokko. DUFs internationale konsulenter hjælper jer med at udvikle jeres egen projektidé og rejser med jer til Marokko for at finde den helt rigtige partnerorganisation.

”For personer og organisationer som ikke før har engageret sig internationalt under DUFs MENA Pulje, kan det være en stor mundfuld at opstarte et nyt projekt. Vi har oprettet Explore: Marokko for at gøre det let at komme i gang,” fortæller Helle Joensen, international konsulent hos DUF.

Selskab fra erfarne konsulenter
På to kursusdage i Dannmark bliver I introduceret til Marokko og de internationale muligheder i DUF. I bliver fortrolige med grundlæggende udviklingsfaglige værktøjer til at analysere den lokale kontekst i Marokko og skrue et godt projekt sammen.

Op til, under og efter kursusdagene får I selskab af erfarne DUF-konsulenter og frivillige fra andre medlemsorganisationer, der også kaster sig ud i det internationale arbejde. I får indsigt i marokkanske samfundsforhold, I mødes med potentielle partnere og I får tid til at påbegynde udviklingen af et fælles projekt med den organisation, I vælger at indgå partnerskab med.

Nye kompetancer
”Et partnerskab med en marokkansk ungdomsorganisation giver jer nye vinkler på det at være ung og optaget af unges indflydelse og deltagelse. I får nye kompetencer, som I også kan bruge herhjemme til at styrke jeres egen organisation,” forklarer Helle Joensen og fortsætter:

”Ved at vise, hvordan I selv organiserer jer for at deltage og få indflydelse, kan I hjælpe unge i Marokko til at komme til orde. I kan vise, at børn og unge også kan være ledere, tage ansvar og træffe beslutninger. Og I kan lære af, hvordan unge i MENA arbejder for deres ret til at blive hørt.”

Tilmeld din organisation
Jeres deltagelse i Explore: Marokko er gratis fra start til slut. DUF dækker transportomkostninger i relation til kursusdagene i Danmark, og DUF betaler jeres rejse med ophold, kost og logi til Marokko.

Kursusdagene foregår på DUF, Scherfigsvej 5, 2100 København Ø

  • 23. september klokken 17.00-20.00 (introduktion)
  • 4. oktober klokken 10.00-20.00
  • 15. november klokken 10.00-20.00.

Vi rejser fem dage til Marokko i den sidste halvdel af november.

Hvis du vil vide mere om Explore: Marokko og mulighederne for din organisation, kan du kontakte international konsulent Helle Joensen på tlf. 60 20 14 41 eller e-mail: hj@duf.dk.

Krav
Kun frivillige og ansatte fra DUFs medlemsorganisationer kan deltage i Explore: Marokko.

FAKTA: DUFs arbejde i Mellemøsten og Nordafrika
Unge under 30 år udgør den største del af befolkningen Mellemøsten og Nordafrika (MENA). Alligevel er unge voldsomt underrepræsenterede i både formelle institutioner og i foreningslivet. Børn og unge står stærkere, når de står sammen om de forandringer, de ønsker for deres samfund. Derfor støtter DUF med penge fra Det Arabiske Initiativ partnerskaber mellem DUFs medlemsorganisationer og organisationer i MENA-regionen og udviklingslandene, som arbejder for at styrke unges deltagelse og indflydelse.