Palæstinensere stiller skarpt

Vinderbillederne fra Palæstina Fotomaraton 2013 udstilles i Verdenskulturcentret

Fotoudstillingen Palæstinensere stiller skarpt viser billeder af palæstinensernes eget Palæstina set gennem deres linser. Knap 90 palæstinensere fra Ramallah, Jerusalem, Nablus og Gaza deltog i årets Palæstina Fotomaraton-konkurrence. Udstillingen i Verdenskulturcentret viser vinderbillederne fra konkurrencen den 1. maj 2013, hvor deltagerne fortolkede temaer som kogepunkt, støj og gentagelse. Udstillingen besøger i år Danmark for første gang.

Det Hellige Land er et af verdens mest fotograferede steder. Billeder fra Palæstina fortæller dog oftest historier om vold og konflikt. Derfor inviterede Det Danske Hus i Palæstina professionelle og amatørfotografer og andre fotoentusiaster til at deltage i konkurrencen Palæstina Fotomaraton og skildre deres Palæstina. Vinderne blev fundet af en jury af den danske fotograf Klaus Holsting og den palæstinensiske kunster og fotograf Khaled Jarrar.

Folketingspolitiker Rosa Lund (Ø) åbner udstillingen i København den 22. juni klokken 12.00 i Verdenskulturcentrets café.

Palæstinensere stiller skarpt kan opleves i Verdenskulturcentret frem til d. 11. august, 2013, og vil efterfølgende blive udstillet i Odense, Aalborg og Svendborg.

Palæstina Fotomaraton blev afholdt af Det Danske Hus i Palæstina i samarbejde med Ajyal Radio, Al-Hoash–Palestinian Art Court i Jerusalem, Life Hope Centre for Social & Health Promotion i Nablus og Det Franske Institut i Gaza. Palestine Photo-Marathon er støttet af International Media Support (IMS).

For mere information, kontakt Sofie Dahl på sd@dhip.ps, tel: +97 059 85 37 645 eller besøg hjemmesiden 

Det Danske Hus i Palæstina er en non-profit NGO, der faciliterer faglig og kulturel udveksling mellem danskere og palæstinensere. Det Danske Hus i Palæstina har en lang række af prominente  støtter heriblandt de fire tidligere udenrigsministre Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann Jensen, Per Stig Møller og Mogens Lykketoft. For mere information, besøg www.dhip.ps eller Facebook/Det Danske Hus i Palæstina/DHIP.