Fra Tahrir-Square til Folkemødet

På Folkemødet på Bornholm kan du høre DI, deres egyptiske partner og Ulandssekretariatet diskutere dialog, stabilitet og beskæftigelse i Egypten samt den private sektors rolle i samfundsudviklingen i en region med politisk uro.

Brochure
Fra DIs brochure Unlocking the Potential in Egypt

Danske interesser er betydeligere i Egypten og mere end man normalt antager. Faktisk er Egypten Danmarks 3. største handelspartner i Mellemøsten, efter De Forenede Arabiske Emirater og Saudi Arabien.

Det bygger for det meste på investeringer i infrastruktur, fødevarer og turister. Men Egypten har potentialet til mere og med sine 85 millioner mennesker er Egypten det folkerigeste land i regionen og et marked der vil vokse de næste mange år. Særligt grøn teknologi forventes at fylde mere i investeringsporteføljen.

Den politiske situation har dog begrænset væksten i samfundet og lysten fra danske og andre udenlandske investorer. Det har skabt et voksende pres på den politiske stabilitet i landet, da 70 procent af befolkningen er under 30 år, og mange er arbejdsløse. Får man ikke skabt et inkluderende og mere reguleret arbejdsmarked med flere private arbejdspladser, er der risiko for at den politiske ustabilitet forbliver permanent.

Hør Ahmad Kamal, CEO for Environmental Compliance Office Federation of Egyptian Industries,Henrik Als, Afdelingschef i LO/FTF og Niels Tanderup Kristensen, Deputy director i DI diskutere, hvordan man skaber økonomisk fremgang i en region med politisk uro samt hvilken rolle den private sektor spiller i samfundsudviklingen i Egypten.

Debatten foregår på engelsk og er en del af DI’s program på Folkemødet. Læs mere på DI’s hjemmeside.

For mere information kontakt Hans Beck Gregersen, Folkemøde koordinator for Dansk Industri: 2082 8415, hbg@di.dk