Grænseløse ord- Palæstina edition

Det Kongelige Bibliotek, Dansk PEN og Det Danske Hus i Palæstina inviterer til en aften, hvor palæstinensiske og danske forfattere mødes i en samtale om international forfatteridentitet

 

Palæstina er både et sted, en følelse og en identitet. Det Kongelige Bibliotek, Dansk PEN og Det Danske Hus i Palæstina inviterer til en aften, hvor toneangivende palæstinensiske forfattere mødes med danske forfattere i en samtale om international forfatteridentitet.

Der findes palæstinensiske forfattere i hele verden, som ikke har andet tilfælles, end at de identificerer sig som palæstinensere. Det skaber samtidig en utrolig grøde i litteraturen, og måske kan et PH-citat forklare hvorfor: ’Ingen er fange, hvis tanken er fri’.

De forfattere, som kommer til Det Kongelige Bibliotek den 28. oktober, lever så forskellige steder som New York, Berlin, Ramallah, Kuwait og Jerusalem. Fælles for dem er deres åbenhed, nysgerrighed og kosmopolitiske tilgang til både liv og litteratur.

 

Nathalie Handal er vokset op i USA, men har boet over hele verden og studeret litteratur i bl.a. London, Rusland, Frankrig og Spanien og forelæser i dag bl.a. i Leipzig og ved flere sydamerikanske og afrikanske universiteter. Hun er lyriker og dramatiker og for tiden professor ved Columbia Universitetet i New York. Hun har en fast blog, The city and the writer.

Mohamad Al-Asaad blev født i en lille landsby ved foden af Carmel-bjerget i 1944, men familien blev sammen med de øvrige landsbyboere forflyttet til Jenin i 1948. Derfra kom de senere til Irak, hvor Al-Asaad voksede op. Som voksen endte han i Kuwait, hvor han arbejdede som journalist og forlægger til sin forfatterdebut i 1974. Han debuterede som lyriker, men har siden skrevet en række noveller, romaner og essays og er desuden en højt respekteret kritiker ved både dagblade og litterære tidsskrifter.

Najwan Darwish betragtes som en af de største arabiske digtere i sin generation. Hans digte er usentimentale, ofte vittige og med et skarpt blik for de absurde og de urimelige sider ved livet. Han arbejder indenfor mange kunstretninger, teater, film, journalistik og forlagsvirksomhed, og er blandt meget andet litterær konsulent for PalFest, den årlige palæstinensiske litteraturfestival.

Yahya Hassan, født 1995, debuterede i år under stor opmærksomhed med digtsamlingen Yahya Hassan. Allerede inden udgivelsen har Yahya Hassan trukket overskrifter overalt i pressen med sin indignerede og meget direkte kritik af sin forældres generation.

Samt Hanne-Vibeke Holst, Martin Glaz Serup, Janne Teller og Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Moderator: Lone Kühlmann (PEN)

Pris: 110 kr. (studerende 60 kr.)

Køb billet her