Heartland Festival: Will autocrats like Putin, Sisi and Erdogan rule the world?

Sammen med forsker Natasha Lindstaedt diskuterer EuroMed Rights direktør, Rasmus Boserup, hvor fremtiden ser ud for lande som bl.a. Egypten, Rusland og Tyrkiet, hvor magten centraliseres omkring et stærkt individ.

Verden bliver ikke nødvendigvis mere demokratisk i fremtiden. I lande som Rusland, Egypten og Tyrkiet ser vi en centralisering af magten omkring stærke og til tider brutale individer. Natasha Lindstaedt og Rasmus Boserup vil diskutere, om det er disse autokrater, der definerer den nye verdensorden.

Natasha Lindstaedt er professor i ledelse ved University of Essex. Hun er specialiseret inden for autoritære regimer, korruption og failed statesog har skrevet flere bøger om diktaturer og mislykkede stater. Hun er en meget brugt tv-ekspert på bl.a. CNN, BBC World og Al Jazeera.

Rasmus Boserup er Executive Director ved EuroMed Rights og tidligere seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier. EuroMed Rights sætter fokus på demokrati og menneskerettigheder i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Han har skrevet en række bøger om bl.a. dansk udenrigspolitik, konfliktdynamikker og det arabiske forår – alle med fokus på Mellemøsten og Nordafrika.

Samtalen bliver modereret af journalist og tv-vært Clement Kjersgaard.

Debatten er en del af Heartland Festival 2019 på Egeskov Slot på Fyn. Debatten finder sted på Future Talks-scenen, fredag d. 31. maj, kl. 17.15.

Heartland Festivals program findes her.