Tag til Mellemøsten på Folkemødet

Igen i år rejser Det Dansk Egyptiske Dialoginstitut til Bornholm og bringer sammen med DAI den arabiske verden til Folkemødet. Få overblik over programmet.

Puk Damsgaard og Anders Jerichow i DEDI telt. Foto: Kirsten Auken
Puk Damsgaard og Anders Jerichow i DEDI telt. Foto: Kirsten Auken
16. juni, 18:00 – 19:00. G24 – Danish Egyptian Dialogue Institute.

What are we doing in Egypt?

The Director and staff of DEDI introduce the work of the Institute in fields of culture, media and politics. Moderator will be journalist and author Anders Jerichow, Politiken.

16. juni, 15:00 – 16:00. J34 Kæmpestranden – Røde Kors og Institut for Menneskerettigheder.

Flygtningekrisen skal løses i nærområderne

Debat med Mette Gjerskov, MF udviklingsordfører, Socialdemokraterne. Ulla Sandbæk, MF udviklingsordfører, Alternativet. Anders Ladekarl, Generalsekretær, Røde Kors. Niklas Kabel Pedersen, Programleder – Mellemøsten og Nordafrika, Institut for Menneskerettigheder. Marie Gade, Chefkonsulent, DI. Sanne Gram Fadel, Journalist.

17. juni, 11:30 – 14:00 G24 – Danmission og Danish Egyptian Dialogue Institute.

Værdispil – bring dine værdier i spil.

Prøv et helt nyt spil, der tager udgangspunkt i konkrete dilemmaer, som drøftes ud fra værdier, der er vigtige for dig. Værdispillet blev udviklet i forbindelse med Danmissions uddannelse “Leaders for Inter Religious Understanding”, som er støttet af det Arabiske Initiativ.

17. juni, 14:30 – 17:00 G24 – Danish Egyptian Dialogue Institute.

Egypten-film: In Light of the Revolution

Lone Falster og Iben Haahr Andersen præsentere deres film “In Light of the Revolution” om kvinder i den egyptiske revolution 2011. Ud over det, bliver der lejlighed til at se en række andre arabiske kortfilm.

17. juni, 14:30 – 15:45 J34 Kæmpestranden, Institut for Menneskerettigheder.

Indsatsen i nærområderne – hvad kan og skal Danmark?

Debat med Niklas Kabel Pedersen, Programleder på Institut for Menneskerettigheder for Mellemøsten og Nordafrika, Institut for Menneskerettigheder. Puk Damsgård Andersen, Journalist og forfatter, DR. Marcus Knuth, Udlændingeordfører og integrationsordfører for Venstre, Venstre. Eva Grambye, Vicedirektør internationalt område, Institut for Menneskerettigheder.

17. juni, 17:30 – 19:00 G24 – Danish Egyptian Dialogue Institute.

Reception for DAPP Partnere

DEDI og direktør Hans Christian Korsholm Nielsen inviterer DAPP-partnere, venner og andre til reception.

18. juni, 09:30 – 11:00 G24 – Danish Egyptian Dialogue Institute.

Puk Damsgård – om at være journalist i Mellemøsten.

Med udgangspunkt i sit arbejde som journalist og forfatter – og sit liv i Cairo – fortæller Puk Damsgård om det seneste års udvikling i forholdene for journalister i regionen. Interviewer: journalist Lasse Ellegaard, Dagbladet Information.

18. juni, 11:30 – 14:00 G24 – Danish Egyptian Dialogue Institute.

Har Danmark ingen interesser i Palæstina?

Skal Palæstina fortsat være en del af dansk udenrigs- og udviklingspolitik – eller skal man følge Taksøes anbefalinger og helt trække støtten til Palæstina? Det Danske Hus i Palæstina (DHiP) inviterer til debat med politikere, eksperter, ngo-folk og publikum. Leila Stockmarr er ordstyrer.

18. juni, 14:30 – 15:30 G24 – Kvinderådet og Danish Egyptian Dialogue Institute.

Gender Research: TADWEIN an Egyptian Women’s Organisation

Kønsbaseret vold er et omfattende samfundsproblem i Egypten. Men hvor stort er problemet? Mød Amel Fahmy, leder af forskningscenteret Tadwein i Cairo, der bruger dataresearch til kortlægning af volden og til at fremme ligestilling og bekæmpe kønsbaseret vold i Egypten.

18. juni, 17:30 – 18:30 G24 – Danmission. Danish Egyptian Dialogue Institute.

Mød dine fordomme ansigt til ansigt!

Få mulighed for at stå ansigt til ansigt med dine fordomme når vi samler religiøse personligheder og politikere til debat om, hvordan vores ubevidste fordomme om hinanden kan have indflydelse på vores hverdag og skabe øget polarisering i samfundet

19. juni, 13:00 – 14:00 G24 – Danish Egyptian Dialogue Institute. DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Dialog: Hvordan forholder vi os nu til Mellemøsten?

Få en oplevelse med interkulturel dialog og udforsk egne og andres holdninger med DUFs Dialogambassadører, der konkret vil bruge dialog som redskab og metode til at reflektere over dansk-arabiske relationer og mellemmenneskeligt ansvar.