Kvinder og kunst i Kairo på Salaam Filmfestivals åbning

Den danske dokumentarfilm “I lyset af revolutionen – om kvinder og kunst i Kairo” åbner årets Salaam Filmfestival.

Kom med til åbningen af Salaam Filmfestival i Empire Bio den 3. september 2015 kl. 15.30 og se dokumentarfilmen “I lyset af revolutionen – om kvinder og kunst i Kairo”, der efterfølges af Q&A med de to instruktører, Lone Falster og Iben Haahr Andersen.

I “I lyset af revolutionen – om kvinder og kunst i Kairo” følger vi en række kvindelige kunstnere i Egypten i kølvandet på det arabiske forår og opstandene på Tahrir pladsen i Kairo i 2011. Deres kunst er efter revolutionen mere end blot et spørgsmål om ‘skønhed’ og femininitet. Det er en aktiv, kritisk stemme i et samfund, hvor militæret og Det muslimske broderskab kæmper om den politiske dagsorden; et samfund, der bygger på en religiøs og kvindeundertrykkende kultur.

For første gang i historien og med fare for anholdelser, chikane og overfald, blander kvinderne sig med deres kunst i den offentlige debat. Deres fortællinger foregår i et kaotisk Kairo, hvor den ‘almindelige’ borger uden særlige privilegier, og hvor kvinder placeres nederst i hierarkiet, forsøger at leve et værdigt liv. Dokumentaren følger de kvindelige kunstnere i en periode over tre år, og gennem deres forskellige kunstneriske værker og udtryk vil publikum blive flyttet rundt i stemninger af eufori, afmagt og håb og få et tankevækkende indblik i Egypten.

Hent invitationen som pdf her.

Billetterne er gratis, men skal bookes på forhånd på filmfestival@salaam.dk.

Filmen er støttet af KVINFO med midler fra Det Arabiske Initiativ.