Maskulinitet i Arabisk Kvindekamp? // TALK TOWN 2018

Feminister fra Egypten, Marokko og Danmark debatterer hvordan maskulinitet og kønsnormer påvirker arbejdet for kvinders rettigheder i den arabiske region og hvilke muligheder og risici inklusion af mænd i kvindekampen medfører.

Størstedelen af nordafrikanske og mellemøstlige mænd vil gerne bruge mere tid med deres børn. I Marokko ønsker 80% barselsorlov til mænd. Samtidig er vold mod kvinder udbredt og i Marokko mener over 60% af mændene, at kvinder skal acceptere volden, hvis det kan holde sammen på familien. I Egypten er tallet 70% – for både mænd og kvinder. Mænd med uddannelse og penge er mere åbne overfor ligestilling – samtidig er det i Egypten også dem, der udøver mest sexchikane i det offentlige rum.

Det og meget mere konkluderer rapporten ‘Understanding Masculinities – Middlea East and North Africa’ af Promundo og UN Women. Rapporten undersøger mænd og kvinders syn på maskulinitet, ligestilling og kønsroller i Mellemøsten og Nordafrika.

Kom og hør hvordan feminister og kvinderettighedsforkæmpere fra Marokko og Egypten – Mouna Echemmakh og Amal Fahmy – forholder sig til maskulinitet. Sammen med Henriette Højberg fra DareGender vil de reflektere over hvilke udfordringer og muligheder rapporten peger på og hvordan det afspejler sig i deres arbejde for kvinders rettigheder.

Moderator:

Anton Baaré – Nordic Consulting Group

Panel:

Amal Fahmy: Forsker og grundlægger af den egyptiske research NGO, Tadwein, som beskæftiger sig med kvinders rettigheder i Egypten. Amal Fahmy var med til at udvikle research design til rapporten.

Mouna Echemmkh leder organisationen Lddf-Injad, som driver et krisecenter og rådgivningscentre for voldsramte kvinder i Marokko. Hun koordinerer et netværk af krisecentre over hele landet, som skaber bevidsthed hos befolkningen om de kønsbaserede magtstrukturer der ligger bag vold mod kvinder.

Henriette Højbjerg: grundlægger af DareGender – en dansk organisation, der arbejder for og med drenge og mænd og engagerer dem i arbejdet med at nuancere og nedbryde negative og snævre maskulinitetsforståelser og –stereotyper. Henriette har flere års erfaring fra Mellemøsten og Nordafrika.

Arrangementet er gratis og på engelsk. Se mere HER.

Læs rapporten her: https://imagesmena.org/en/

Arrangementet er en del af Talk Town og finansieret af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.

 

_____________________

TALK TOWN – Talking gender, equality & feminism

Talk Town 2018 finder sted 3.-5. maj 2018 i Huset-KBH!
Festivalen er en samtaleby om køn, ligestilling og feminisme; et forum for dialog på tværs af faglig og personlig erfaring; et sted for nysgerrighed, netværksdannelse og dialog. Talk Town er talks, paneldebatter og workshops, krydret med sociale og kunstneriske events som koncerter, fællesspisninger og performances.

Festivalen er gratis og åben for alle.

Læs mere på www.talktown.dk og følg med på Instagram: @talktown

Information om tilgængelighed for de forskellige scener findes på www.talktown.dk/lokaler-2018/
Hvis du har nogle specielle ønsker, der kan gøre din oplevelse bedre i forhold til tilgængelighed, så skriv en besked til noah@talktown.dk, og vi vil prøve at imødekomme det.