Mød den egyptiske forfatter Alaa al-Aswany

Mød den egyptiske forfatter Alaa al-Aswany til Arabian Nights' ekstravisning af "Yacoubians hus" den 15. november.

Som en særlig ekstravisning i forlængelse af årets Arabian Nights-filmfestival i Cinemateket er der fredag den 15. november kl. 17.00 mulighed for at møde den arabiske verdens mest succesrige nulevende forfatter, egyptiske Alaa al-Aswany.

Den 15. november vises filmatiseringen af al-Aswanys roman ‘Yacoubians hus’, der’ fortæller om en række personer i den samme bygning i Kairo – og om det moderne Egyptens kompleksitet.

I forbindelse med visningen er der en lille times samtale med forfatteren på scenen. Samtalen foregår på engelsk efter filmen og en kort pause, og afsluttende er der bogsalg og signering i Cinematekets foyer.

Alaa al-Aswany er inviteret til København af Politikens Forlag, som udgiver hans nyeste roman, ‘Jeg løb mod Nilen’, der tegner en af Mellemøstens mest læste forfattere et menneskeligt portræt af den brydningstid, som har haft afgørende indflydelse på ikke bare Egypten, men store dele af Mellemøsten. Romanen er en fortælling om håb og hykleri, begær og undertrykkelse, frihedstrang og længsel efter tryghed.

Arabian Nights er organiseret af Cinemateket i samarbejde med Malmø Arab Film Festival og NASIM. Festivalen er støttet af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, International Media Support og Crossing Borders. Det palæstinensiske bryghus Taybeh lægger gratis øl til udvalgte fester.