Hør egyptiske kvinders ønsker for dem selv og deres køn

Hør nye kvindestemmer definere deres vilkår og ønsker for Egypten, når KVINFO og Aalborg Universitet præsenterer projektet 'A Project With and About Women in Egypt, post 25 January Revolution'.

Kvinder og piger i alle aldre demonstrerede på Tahrir Pladsen den 1. februar 2011. mange for første gang. Foto: Ilham Ali

Efter den egyptiske revolution i 2011 havde egyptiske kvinder store forhåbninger til en fremtid med demokrati og bedre rettigheder og vilkår. Deres situation er dog i dag på mange områder blot blevet forværret.

I 2013 blev Egypten anset for et af de værste lande i den arabiske verden hvad angår kvinderettigheder som reproduktiv sundhed, vold mod kvinder og kvinders ret til politisk og økonomisk deltagelse i det egyptiske samfund.

Men disse problemer fylder ikke altid mest i kvindernes egen bevidsthed. Og det er spændet mellem de mange forskellige opfattelser blandt egyptiske kvinder med vidt forskellig geografisk, social, økonomisk, kulturel og uddannelsesmæssig baggrund, som dette projekt søger at afdække.
Kom og hør hvordan forskellige egyptiske kvinder med deres egne ord beskriver deres forventninger og ønsker for fremtidens Egypten.

Program:

  • Velkomst ved Peter Harvik, Projektleder
  • Introduktion ved Mette Toft Nielsen: Why study with and about women in Egypt, post 25 January revolution?
  • Oplæg ved Ghada Abdoul Fetoh Abdalah Aboalkasem: The voice of an Egyptian Woman
  • Oplæg ved Mette Toft Nielsen: Significant patterns from interviews and workshops
  • Spørgsmål

Det første arrangement afholdes mandag den 11. august kl 17.00 på Aalborg Universitet, Kroghstræde 3, Room 2.126, 9220 Aalborg Ø.

Det næste afholdes torsdag den 14. august kl 17.00 på Kvinfo Bibliotek, Christians Brygge 3, 1219 København K

Begge arrangementer foregår på engelsk. Tilmelding er ikke nødvendig.

Læs mere om projektet på Facebook

Har du spørgsmål kan du kontakte Mette Toft Nielsen på metttoft@gmail.com