Premiere på Youth Occupied

Within Walls, I Am Tahreer og Apart er tre korte dokumentarfilm, som giver en sjælden mulighed for at få indsigt i hvad der optager unge palæstinensere der lever med besættelse og krigstilstand som hverdagsvilkår.

Foto: Youth occupied

De tre dokumentarfilm er et ægte produkt af deres helt særlige tilblivelseshistorie. De er skabt af 6 unge palæstinsere og 6 unge danskere der i efteråret 2012 mødtes for første gang i Ramallah på Vestbredden for at finde ud af om de på godt og vel to måneder kunne skabe film sammen.

De seks unge palæstinensere havde ingen forudgående filmskoling, men de havde deres unikke indsigt, deres engagement og historier.

De seks danskere kom med deres nysgerrighed og med en filmerfaring som udspringer af at de alle sammen er i begyndelsen af deres filmuddannelse. Dette møde er der kommet forbavsende substans og skønhed ud af.

Filmene er skabt som et partnerskabsprojekt mellem KBH Film & Fotoskole og PCPD (Pal­estinian Center for Peace and Democracy) med hovedsæde i Ramallah. Projektet er støttet af DEMENA via Action Aid Denmark.