Symposium og fernisering: Syria’s art of Resistance

CKU inviterer til en-dags symposium med efterfølgende fernisering og åbning af udstillingen Syria’s Art of Resistance i Rundetårn.

Center for Kultur og Udvikling inviterer til symposium og fernisering på Syria’s Art of Resistance – en enestående mulighed for at møde eksil kunstnere, der har spillet en vital rolle i den syriske opstand og opleve deres værker.

I Rundetårn kan du opleve, hvordan syriske kunstnere og aktivister bruger medier, kunst og kreative udtryksformer til at kommunikere deres frustration og følelser ud til omverdenen og engagere og aktivere den brede befolkning i opstanden mod det syriske regime.

I dag – på et tidspunkt, hvor mange mennesker er tiltrukket af et ønske om hævn – er den største udfordring for de syriske billedkunstnere, forfattere, musikere og filmskabere, at de gennem deres arbejde kan få fremelsket en følelse af medborgerskab, der rækker ud over etnicitet og tro. Kan kulturen genopvække fælles, kollektive værdier og forene alle dem, der interesserer sig for landet?

Mange kunstnere er blevet tvunget til at gå under jorden eller flygte i eksil på grund af trusler og overfald fra regimets side – men alle insisterer de på forandringer og frihed.

Udstillingen, der er åben fra 22. marts – 12. maj i Rundetårn, åbnes med et stort internationalt symposium d. 21. marts 12 – 17. Programmet byder på blandt andet på musik, digtoplæsning og nye perspektiver på den kreative aktivisme, formidlet af førende internationale eksperter.

Se hele programmet