Tag en ven gratis med på Cinematieket og se A Syrian Love Story

Se et varmt og indfølt portræt af en syrisk flygtningefamilie, der trodser traumer og selvbebrejdelser i kampen for at blive sammen.

Fra filmen A Syrian Lovestory

I A Syrian Love Story er der ingen musik og meget lidt historisk kontekst – den krig, familien flygter fra, ses især i deres blikke og indbyrdes diskussioner.
Instruktøren Sean McAllister har fulgt en syrisk familie gennem fire år. Den politisk aktive Amer mødte den fem år yngre Raghda i et syrisk fængsel i 90’erne. Der var hul i muren imellem to celler, de faldt i snak – og mødtes igen uden for murene. Senere blev de gift og fik børn.Da revolutionen (som borgerkrigen konsekvent kaldes i filmen) bryder ud i 2011, ryger Raghda i fængsel igen for sit politiske arbejde. Da hun kommer ud, flygter familien til en palæstinensisk flygtningelejr i Syrien.

Instruktøren er i allerhøjeste grad en del af historien, og stiller fra tid til anden meget ledende spørgsmål, mens han filmer. Da McAllister fængsles i fem dage, må familien helt forlade landet, fordi de på den måde kan sættes i forbindelse med en udenlandsk ’journalist’. De rejser først til Libanon, senere Frankrig.

McAllister møder familien med mellemrum og oplever parforholdskriser uden filter – men også børn, der omstiller sig i lyntempo. Vi må selv gætte os til, hvad der er sket mellem instruktørens besøg hos familien, men det er med til at forstærke indtrykket af umiddelbarhed og nærhed.

Og selv om filmen ikke handler om krig som sådan, giver ’A Syrian Love Story’ en stærk forståelse for de menneskelige omkostninger. Det er også et varmt portræt af en familie, der trodser traumer og selvbebrejdelser i kampen for at blive sammen.

Se Cinematekets Facebook arrangement

Invitér en ven med. Der er to billetter for én billets pris. Rabatten indløses ved personlig henvendelse i Cinematekets billetsalg – reserver her