Tunesiens overgang til demokrati – UNDP gør status

Kom og hør UNDP's koordinator i Tunesien, Mounir Tabet, præsentere sine perspektiver på den aktuelle situation og udsigten til et bæredygtigt demokrati i Tunesien.

På vej mod det nye Tunesien. Foto: Janne Louise Andersen
På vej mod det nye Tunesien. Foto: Janne Louise Andersen

Tunesien har hidtil lykkedes en relativ fredelig overgang til demokrati siden revolutionen i 2011. Sidste år forhandlede den tunesiske grundlovgivende forsamling en ny og moderne forfatning på

Mounir Tabet, UNDP Resident repræsentant / FN Resident koordinator i Tunesien.
Før sin opgave i Tunesien i 2012 var Mounir Tabet fungerede som UNDPs landedirektør i Egypten. Forud for det var han Senior Program Advisor i UNDPs Regional Bureau for arabiske stater i New York, der er ansvarlig for otte lande. Mounir Tabet, som er canadisk statsborger, er tidligere Edward S. Mason fellow ved Harvard University – Kennedy School of Government og har en kandidatgrad i offentlig administration. Han har også en Master Degree i økonomi fra University of Ottawa, Canada.
Mounir Tabet UNPD Tunesien. Foto: Privat

Mounir Tabet UNPD Tunesien. Foto: Privat

plads, som betragtes som en af ​​de mest progressive i den arabiske verden.

Et helt afsnit i forfatningen er dedikeret til at beskytte borgernes rettigheder, herunder beskyttelse mod tortur, retten til en retfærdig rettergang, og trosfrihed. Det garanterer ligestilling mellem mænd og kvinder for loven og en forpligtelse fra staten til at beskytte kvinders rettigheder.
FN generalsekretær, Ban Ki-moon, sagde under tidspunktet for vedtagelsen, at “Tunesien kan være en model til andre folkeslag, som søger reformer. “

UNDP, FN-systemet og Det Arabiske Initiativ som donor, har aktivt støttet den forfatningsmæssige reformproces for at sikre, at processen ville blive så omfattende som muligt, og vil forblive vigtige partnere også i den næste fase af den demokratiske overgangsproces. Den nye forfatning giver et stærkt grundlag, men i de kommende år vil være afgørende, da landet navigere gennem de muligheder og risici, der ligger forude. Alt dette vil UNDP’s koordinator i Tunesien, Mounir Tabet uddybe på møde i FN-Byen.

Mødet vil blive afholdt på engelsk og er gratis, men forudgående tilmelding er påkrævet. Tilmeld dig her
For mere information: Mette Fjalland, UNDP Nordic Office, mette.fjalland@undp.org, Telefon +45 5183-6228