Udfordringer for Tunesiens unge demokrati

Mød repræsentanter blandt sidste års tunesiske Nobelpristagere når DIIS, Ulandsekretariatet og Dansk Industri inviterer til debat om Tunesiens vej mod demokrati.

På vej mod det nye Tunesien. Foto: Janne Louise Andersen
På vej mod det nye Tunesien. Foto: Janne Louise Andersen

Tunesien er det eneste land i den arabiske verden, der har formået at skabe en egentlig overgang til demokrati fra opstanden i 2011. Dog står de unge demokratiske institutioner over for en række udfordringer. Terrorisme har lammet landets vitale turistindustri, arbejdsløsheden er stadig høj og de sociale protester fortsætter. Hvordan kommer Tunesien videre herfra? Hvilke sociale og økonomiske reformer er der behov for, for at bringe landet fremad og stabilisere det unge demokrati?

Tre prominente tunesere vil give deres bud på vejen fremad i et foredrag hos DIIS –Dansk Institut for Internationale Studier:

Houcine Abassi, formand for Tunesiens indflydelsesrige fagforening, UGTT

Khelil Ghariani, medlem af direktionen kontor Tunesiens konference af industrier (UTICA) og ansvarlig for sociale anliggender

Mahmoud Ben Romdhane, minister for sociale anliggender i den nuværende tunesiske regering og en tidligere menneskerettighedsaktivist

UGTT og UTICA modtog sidste år Nobels fredspris sammen med to andre civilsamfundsorganisationer for deres bidrag til demokratiseringsprocessen. De er partnere med Ulandsekretariatet og Dansk Industri under det Dansk Arabiske Initiativ og er i Danmark for at lære mere om det danske arbejdsmarked og trepartsmodellen.

Debatten modereres af Kasper Ly Netterstrøm, der er ph.d.-studerende ved DIIS og arbejder på Tunesiens overgang til demokrati.

Der vil være tolkning.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Tilmeld dig her