Udstilling: Katrine Dirckinck-Holmfeld – Leap Into Colour

Oplev Kairo på en helt ny måde, når Katrine Dirckinck-Holmfelds udstiller fragmenter af arkivmateriale med re-iscenesatte optagelser af den armensk-egyptiske fotograf Armenak Arzrouni gennem sønnen Philippe Arzrounis erindringer.

Billede fra Katrine Dirckinck-Holmfelds udstilling Leap into Colour
Billede fra Katrine Dirckinck-Holmfelds udstilling Leap into Colour

Kunsthal Charlottenborg præsenterer Katrine Dirckinck-Holmfelds installation Leap into Colour.
1930-1950: Cairo er et levende kosmopolitisk center for kunst, film, musik, kabareter og politisk gære. Den armensk-egyptiske fotograf Armand (Armenak Arzrouni 1901- 1963) fanger kunstnere og politikere, som frekventerer sit atelier i Downtown, Kairo.
2012: Philippe Arzrouni (søn af Armand, som har bor i Danmark siden 1960’erne) vender tilbage til Kairo for første gang i 30 år for at finde ud af, hvad der er sket med hans fars fotografier.

Videoinstallationen udarbejder et ufuldstændig kartografi af Centrale Kairo, hvor Armand plejede at have sit atelier.

Udstillingen er en del af kunstnerens ph.d.-projekt Rehearsing Reparative Critical Practices og blevet til under et residency ophold i Cairo i samarbejde med kunstnere fra Libanon og Egypten. Soundtracket til videoinstallationen er komponeret af Maurice Louca og Khaled Yassine, som er eksperimenterende musikere fra Egypten og Libanon. De giver koncert i forbindelse med udstillingen den 24. juni på Charlottenborg. 

Læs mere om udstillingen og kunstneren på Kunsthal Charlottenborg

Udstillingen er støttet af Den Danske Kunstfond, Center for Kultur og Udvikling, B&O og DNP.