Min far var ivrig efter at tage mig og min storebror med til demonstrationerne mod det gamle regime i 2011. Det var en vigtig og stor oplevelse i mit liv. Selvom jeg var teenager og ikke forstod alle implikationerne, var jeg vidne til, at mit land gik fra diktatur til demokrati. Det var i den periode, at min passion for fotografi begyndte.

Først brugte jeg mit mobilkamera til at formidle nyheder via sociale medier, men i flere år nu har kameraet været min følgesvend og min indtægtskilde. Jeg har arbejdet for forskellige tv-stationer og netaviser på freelancebasis. At fotografere gør mig stolt. Kameraet giver mig en følelse af, at jeg kan være med til at skabe en forandring.

Revolutionen gav mig håb og styrke. Vi følte, at vi var uovervindelige. Det var dét, jeg så i folks øjne dengang, og som jeg også har set i løbet af de sidste fem år, hvor jeg har dækket demonstrationer flere steder i landet – men i dag oplever jeg en stor skuffelse hos de unge. Ja, vi fik demokrati og frie valg, men vi mangler at se en klar strategi for eller vilje til at skabe jobs. Vi forlanger ikke mere end et liv med fred og værdighed – det har vi endnu ikke opnået.

Det er ingen hemmelighed, at jeg har overvejet at emigrere. Efter ti år uden reelle muligheder og uden at opleve, at jeg er respekteret i mit land, har fortvivlelsen og pessimismen fået overtaget – det samme gælder for de fleste af mine venner. Vi har mistet troen på forandring. Vi er på vej mod afgrunden, og det er skræmmende.

Men indtil videre vælger jeg at holde modet oppe. Vi er trods alt en generation, der nedbrød frygtens mur og viste, at vi er initiativrige og parate til at realisere os selv. Jeg drømmer om at blive dokumentarfilminstruktør, så jeg kan være med til at sætte ansigter på den virkelighed, som udspiller sig i mit land i disse år. Tunesien har brug for politisk stabilitet, som kan bane vejen for bedre økonomiske og sociale forhold. Dette vil uden tvivl være opmuntrende for min generation og styrke dens vilje til at blive en del af udviklingsbølgen frem for udvandringsbølgen.