Stine Bosse berørt og begejstret efter møde med egyptiske kvinder

Det føltes som at gå rundt i sin farmors ungdom for Stine Bosse, da hun og Saliha Fetteh besøgte udsatte kvinder i Kairo med Danmission. Men kvindernes drive overraskede hende.

Danmissions to nye ambassadører besøgte for nyligt et af de projekter for kvinder, som Danmission støtter i Egypten.

“Det er lidt lige som at gå rundt i min farmors ungdom. Her er der broderi, bekymring for børnene og for, hvordan de skaffer til dagen og vejen.” Stine Bosse, Danmissions ambassadør

”Det er lidt lige som at gå rundt i min farmors ungdom. Her er der broderi, bekymring for børnene og for, hvordan de skaffer til dagen og vejen,” sådan siger erhvervskvinden Stine Bosse, mens hun sammen med debattøren Saliha Fetteh besøger et af Danmissions projekter for kvinder i Cairo. Her kan kvinderne lære at sy, strikke, læse og skrive, og de kan få hjælp til at skabe deres egen indtjening. Kvindecentret støtter Danmission gennem den anglikanske kirkes udviklingsafdeling, EpiscoCare, i et af Cairos fattige områder.

Se videoklip fra Stine Bosse og Saliha Fettehs besøg:


Stine Bosse forlod landet både berørt og begejstret, efter at have mødt nogle af de kvinder, som Danmission støtter i Egypten. 

” At se hvor meget overlevelses-drive, der er i de her kvinder, gør mig så begejstret.” Stine Bosse, Danmissions ambassadør

”At se hvor meget overlevelses-drive, der er i de her kvinder, gør mig så begejstret. Jeg får en tro på verden, som jeg måske en gang i mellem kan blive tvivlende på, men når jeg så møder det her, så tænker jeg: YES!,” siger Danmissions ambassadør.

“Der er stolthed, glæde og overlevelse gemt rigtig mange steder i verden. Det er godt at opleve, at Danmission er med til at støtte lige præcis dét. For det er det, der skal til for, at vi kan leve fredeligt med hinanden,” siger Stine Bosse.

Hør Stine Bosse fortælle om indtrykkene af mødet med de egyptiske kvinder:


Stine Bosse og Saliha Marie Fetteh fortalte på Kvindernes Internationale Kampdag bl.a. om deres rejse med Danmission til Egypten. Hør og se Danmissions ambassadører på P1 og i Aftenshowet

P1 Orientering – klik her

Aftenshowet på DR – klik her

Vil du vide mere om, hvorfor profeten Muhammeds første hustru, der var en selvstændig forretningskvinde med eget karavanefirma, aldrig bliver anvendt som forbillede af teologerne, når kvinders rettigheder og muligheder kommer på tale? Det undrer Saliha Marie Fetteh, ligesom det undrer de erhvervskvinder, hun har mødt i Egypten. Det kan du læse mere om i dagens blog på religion.dk skrevet af Saliha Marie Fetteh – klik her og læs mere.

DMKairoSocialeMedier019