Tawakkul – Yemens Mahatma Gandhi

Tawakkul Karman

Den første arabiske kvindelige modtager af Nobels Fredspris, menneskerettighedsaktivist og journalist Tawakkul Karman holdt d. 16. april tale ved KVINFOs konference Women in a Changing Middle East and North Africa – Facing Challenges and Seizing Opportunities i København. KVINFO har interviewet Tawakkul Karman efter konferencen.

I Yemen vil vi bygge alt på et ligestillingsfundament. Ikke bare mellem kønnene, men også mellem etnicitet, religion, race – for det handler om medborgerskab. Men ligestilling mellem mænd og kvinder er det første skridt til at opnå et ligeværdigt medborgerskab for alle.

Og det skal vi opnå ved at praktisere ligestilling og ikke bare tale om ligestilling. For uden kvinder går det ikke, ligesom det heller ikke går uden mænd.

Så da kvinderne under det arabiske forår besluttede sig for at kæmpe for ligestilling, tog de ikke på konferencer eller træningskurser, nej de gik ud på gaderne, og de betalte med deres blod.

De var villige til at betale prisen og være ligeværdige med mændene i kampen for demokrati og ligestilling, fortæller Tawakkul Karman, som vi fik lejlighed til at møde, da hun gæstede KVINFO på konferencen Women in a Changing Middle East and North Africa – Facing Challenges and Seizing Opportunities i København.

Læs here artiklen