0 min.

Arabiske journalister trænes i at undersøge korruption

ARIJ conference 2010. Photo:ARIJ

Det er journalister, der for nylig deltog i en IMS- og SIDA-støttet workshop i Cairo om, hvorledes man som journalist undersøger korruption, der har mulighed for at blive udvalgt til at deltage i konferencen. De 20 deltagere modtog træning fra en række prisvindende, undersøgende journalister der specialiserer sig i at efterforske økonomisk og politisk korruption.

Journalisterne blev introduceret til nye metoder og fik i workshoppen fri adgang til avancerede internationale databaser med relevant information om potentielt skyldige personer.

Med denne træning i bagagen konkurreres der nu om, hvem der kan levere de bedste undersøgende reportager om korruption. De to egyptiske og to tunesiske journalister med de bedste reportager, bliver herefter udvalgt af ARIJ til at deltage i konferencen.

The Global Investigative Journalism Conference samler hundredvis af undersøgende journalister og metoder fra hele verden. Konferencen er en unik chance for erfaringsudveksling og giver deltagerne rig mulighed for at danne professionelle netværk på tværs af landegrænser.