Danmark fik besøg af de oversete helte i den arabiske verden

Arabiske, kvindelige medieprofesionelle tog med IMS på road trip rundt i det danske medielandskab. Deres mission: at udfordre mandlig dominans i medierne og vestlige ideer om arabiske kvinder.

I denne afgørende periode med konflikter og omvæltninger i den arabiske verden, er det vigtigt at skabe en forståelse af, hvad der er tilbage af de arabiske opstande, der startede i foråret 2011. Derfor inviterede International Media Support (IMS) syv kvindelige medieprofessionelle til at komme og åbne øjnene for os. De er nemlig alle eksempler på, at der har fundet radikal forandring sted i hovedet på både mænd og kvinder, og at denne ændring, trods vold og tilbagekomsten af autoritære regimer, er uigenkaldelig.

Ifølge IMS har de vestlige medier også et ansvar for at opsøge og skildre denne ændring, når det er muligt i deres dækning af den arabiske verden. Så i maj fik de den lige ind i redaktionslokalet, hver gang bussen lagde vejen forbi.  Information, Politiken, Berlingske, Weekendavisen, Zetland, DR Dokumentar, TV2, Den Danske Filmskole, CPH:DOCs og Filmbyen i Århus.

Udover besøgene hos de danske medier og journalister, gav kvinderne også foredrag på Århus Kvindemuseum, i Politikens Hus, hos Syddansk Universitet og på Ollerup Højskole. Nu burde tilstedeværelsen af seje selvstændige arabiske kvindelige medieprofessionelle med meget på spil være slået fast. Hvis du ikke var så heldig at være stødt på dem på deres rundtur, kan du møde dem i denne billedserie fra turen på Fyn.

 ‘Challenging male dominance in the media’ er en del af IMS Twinning program. Twinning er en platform for samarbejde mellem arabiske, iranske og danske mediefolk. Programmet er et middel til at fremme udveksling mellem fagfolk på forskellige niveauer mellem journalister, redaktører, fotografer og medieledere.