1 min.

Danske journalister i palæstinensisk hverdag

Foto: Lena Odgaard

Syv danske journalister rejser denne måned til Palæstina for at jagte de historier, der sjældent når de danske medier. De er sammen med syv palæstinensiske kolleger en del af et journalistisk udvekslingsprojekt organiseret af Det Danske Hus i Palæstina og Nairobiklubben i samarbejde med og støttet af International Media Support.

Projektet ønsker at udfordre mediernes stereotype fremstillinger af Palæstina og palæstinensere og fortælle de anderledes historier, som sætter fokus på mennesker og potentialer og ligeledes har til formål at introducere journalisternes virkelighed for hinanden og at etablere professionelle relationer mellem deltagerne.

Koordinator af udvekslingen, Lena Odgaard, er journalist og arbejder i Palæstina og Israel.

”Med projektet vil vi gerne bevæge os væk fra de sædvanlige humanitære kriser og stenkastende unge, der gang på gang bliver omdrejningspunktet i historier herfra og vise, at kultur og kreative initiativer stortrives i Palæstina på trods af og på grund af den politiske kontekst landet stadig befinder sig i”, fortæller Lena Odgaard, der har boet i området i snart tre år.

Samarbejdet mellem de danske og palæstinensiske journalister er en væsentlig del af projektets struktur. Journalisterne er parret op to og to – ’en dansker og ’en palæstinenser – i tråd med det Danske Hus i Palæstinas overordnede formål at skabe relationer mellem danskere og palæstinensere gennem samarbejdsprojekter og udveksling. Samtidig er ønsket også, at de danske journalister får en oplevelse af den politiske og sociale kontekst, som de palæstinensiske journalister lever og arbejder i.

 

Projektet virkeliggøres i samarbejde med Nairobiklubben og International Media Support (IMS) og koordineres af Lena Odgaard og den palæstinensiske journalist og korrespondent for Associated Press Mohammad Daraghmeh.

For yderligere information om projektet, kontakt projektkoordinator Lena Odgaard lenaodgaard@gmail.com eller Direktør Karen Nordemann på kn@dhip.ps.