1 min.

Danske og arabiske undersøgende journalister mødes

Arkivbillede

“Har du nogensinde haft lyst til at gå i dybden med historier fra en region, vi hele tiden hører om men sjældent virkelig forstår, så er muligheden der nu. Kom bag om Det Muslimske Broderskab, send historier hjem fra de palæstinensiske flygtningelejre eller sæt din egen journalistiske dagsorden i Mellemøsten i et tæt samarbejde med en arabisk kollega.

Få nye redskaber til research, der går i dybden og udbyg samtidig din viden, din forståelse og dit netværk.”

Sådan hed det i annoncen, da Danmarks Medie- og Journalisthøjskole udbød kurser for landets journalister tidligere på sommeren. Bag initiativet står International Media Support (IMS) i samarbejde med Update og den arabiske organisation Arab Reporters for Investigative Journalism (ARIJ), der træner arabiske journalister i undersøgende journalistik.

Kurset med arabiske kolleger er et pilotprojekt om undersøgende journalistik, men det er også et nyt samarbejde mellem IMS, ARIJ, og UPDATE for dansk-arabisk undersøgende journalistik i Mellemøsten og Danmark.

12 journalister er blevet udvalgt – seks fra Danmark og seks fra Mellemøsten. De kommer fra flere forskellige medier såsom DR, Ekstra Bladet og Politiken, mens de arabiske blandt andet repræsenteres af Mustaqbal tv i Libanon, Misr al-Youm i Cairo og Syria Today i Damaskus.

I oktober drager de seks danske journalister til Amman, hvor de i ARIJs hovedkvarter mødes med deres arabiske kolleger til et en-dags seminar, hvorefter de to-og-to rejser videre til henholdsvis Beirut, Damaskus og Cairo for at arbejde sammen på den arabiske journalists redaktion.

Kurset begynder allerede i september, hvor de danske journalister deltager i et seminar i København for at få mere indsigt i den politiske, sociale og mediemæssige virkelighed i den mellemøstlige region.

Senere på efteråret er de danske journalister værter for deres arabiske kolleger, som kommer til Danmark med henblik på at undersøge den danske virkelighed. Der vil således i den kommende tid blive produceret ny viden og skabt stærkere relationer mellem medier i Danmark og Mellemøsten.

Læs mere om IMS’ arbejde for undersøgende journalistisk i den arabiske region