1 min.

Egypten er mere end Islam

Arkivbillede

Vi befinder os i Cairo og den hektiske aktivitet på Youm 7 redaktionen afspejler også sjælen af en af verdens største byer. Stilhed eksisterer ikke her.

I rækkerne af journalister er der to der adskiller sig fra resten. De arbejder lige så fokuseret som de andre – men med et andet formål.

Lars Damgaard Sørensen and Thorleif Ravnbak fra Danmarks Radio er i Cairo som en del af International Media Supports Twinning program, der sætter mediefolk fra Danmark og den arabiske verden i forbindelse med hinanden.

Under overskriften “Fremtidens Islam” sender de to DR journalister nyheder, kronikker og historier hjem fra Cairo til danske læsere og lyttere. SMSer, video pg photos til hjemmesiden samt tweets og blogs og Facebook opdateringer er alle blandt de medier der tages i brug for at få budskabet ud i Danmark og for at give det danske publikum en fornemmelse af hverdagslivet i Cairo.

Oplægget er interaktivt og de danske læsere og lyttere kan kontakte de to journalister, stille dem spørgsmål og foreslå temaer til historier fra Cairo.

Ny inspiration til indhold

I november var to journalister fra Youm 7 ligeledes på besøg hos DR Nyhederne i Danmark for at lade sig inspirere af nye måder at producere indhold til deres hjemmeside og bruge sociale medier. DR og Youm 7 taler nu om at oprette et samarbejde for at gøre op med de stereotype billeder af hinanden der eksisterer mellem de to lande.