1 min.

Fotomarathon i Palæstina

Foto: Roman Abu Sneineh

Fotografientusiaster i alle aldre og størrelser drog ud fra Det Danske Hus i Palæstina (DHIP)med et kamera i den ene hånd og et temakort i den anden. Deltagerne skulle fortolke temaer som anjidd zaaki [så lækker], bint al-hara [homey girl] og ana urid… [jeg ønsker…] 72 havde tilmeldt sig Palæstina Fotomaraton og 39 gennemførte enten 6-timers eller 12-timers konkurrencen.

“Palæstina er en af ​​de mest fotograferede steder i verden,” siger Nathalie Khankan, direktør for DHIP. ” De fleste af disse billeder bliver taget af udenlandske fotografer beregnet til et udenlandsk publikum og skildrer konflikt og vold.

Palæstina Fotomaraton er ikke bare en sjov konkurrence, som forhåbentlig vil inspirere og opmuntre spirende fotografer. Det er også for at stoppe op og se sig omkring. En mulighed for at være kreativ og udforske den palæstinensiske virkelighed lige nu, i dag, i al sin mangfoldighed og modsætninger.”

Vinderne af konkurrencen blev afsløret ved en udstilling i Det Danske Hus I Palæstina den 27. maj 2012. Omkring 150 fotomaratondeltagere, venner af huset og andre interesserede mødte op for at se vinderbillederne og nyde kold ananasjuice i solen.

En jury bestående af professionelle fotografer udnævnte tre vindere fra hver konkurrence samt 15 temavindere og en enkelt særlig udnævnelse.

Palæstina Fotomaraton blev arrangeret af Det Danske Hus i Palæstina (DHIP) med støtte fra International Media Support (IMS) og i samarbejde med The Palestinian Art Court – al Hoash og Radio Ajyal.

Se billeder og læs mere om Palæstina Fotomaraton