1 min.

Libyens medier tilpasser sig en ny virkelighed

TV-kanalen Libya Al Ahrar sender live fra det nationale overgangsråds stemmeafgivning om en ny midlertidig libysk premierminister. Foto: Torben Brandt/IMS

I glæden over den nyfundne pressefrihed blev der tidligere i år skabt en række nye medier i Benghazi. Men de lukker nu én efter én. Det fortæller International Media Supports (IMS) Libyen-koordinator fra Benghazi

”Mange af de nye medier blev startet af unge entusiastiske mennesker som brugte penge fra egne lommer. Nu skal de tilbage til deres uddannelser og jobs for at tjene til dagen og vejen. Medierne kan simpelthen ikke løbe rundt. Det er desværre den situation vi forventede.”

”Vi har set noget lignende ske i Egypten. Eksplosionen af medieproduktioner der fandt sted i Benghazi efter byen ikke længere var under Gadaffis kontrol, tager nu af i fart da folk løber tør for penge og derfor må tilbage til deres arbejde.”

IMS har arbejdet med medier i Libyen siden juni 2011 og var en af de første medieudviklingsorganisationer i landet efter revolutionen brød ud. Ifølge organisationens Libyen-koordinator er der stort behov for basal journalistisk træning og redaktionel styring. Samtidig er der behov for at der udvikles ny medielovgivning der tager hensyn til de internationale standarder for pressefrihed.