1 min.

Mediefolk tog pulsen på den globale pressefrihed [Video]

Hvad er truslerne for de uafhængige medier i verden i dag? Hør arabiske journalister, som var i København på konferencen Global Media Freedom, fortælle hvad de oplever som udfordringer i deres arbejde.

Journalister og mediefolk fra hele verden drøftede de kritiske udfordringer vedrørende fremtiden for uafhængige medier og journalistik og delte praktiske erfaringer på tværs af lande på konferencen Global Media Freedom 2015 i København d. 23-24 april. Konferencen, der fokuserede på den kritiske rolle, som medier spiller i samfundsudvikling, blev arrangeret af Udenrigsministeriet i samarbejde med World Association of Newspapers og News Publishers – WAN-IFRA.
Mange af deltagere kom fra MENA-regionen og er partnere med IMS (International Media Support) i programmer støttet af Det Arabiske Initiativ.

Mød nogle af de arabiske journalister her, og hør hvad de mener er de største udfordringer for deres arbejde og den frie og uafhængige journalistik i den arabiske verden i dag:

 

 

 

Øget dansk støtte til at sikre pressefriheden

Handels- og Udviklingsminister Mogens Jensen bekendtgjorde i anledningen af konferencen tildelingen af 20 mio. kr. i udviklingsstøtte til fri og uafhængig journalistik. De 14 millioner går til WAN-IFRA, som vil tilbyde undervisning for medier og journalister i Østafrika, Mellemøsten, Asien og Latinamerika. Seks millioner tilfalder IMS (International Media Support) til deres arbejdet med at sikre journalister og medier imod overgreb i samarbejde med lokale organisationer i lande, hvor journalister er mest i fare.

Se billedserie fra konferencen