1 min.

Øget pres på journalister i Bahrain

I takt med at antallet af demonstranter i Pearl Square i Bahrains hovedstad Manama stiger, skærpes myndighedernes kontrol med journalisterne i landet.

De første forhindringer møder journalisterne i Bahrains lufthavn i form af forhør og tilbageholdelser, siger Mohammed al Maskati, en prominent menneskerettighedsaktivist og medlem af ArabWorking Group, et netværk af arabiske medieeksperter oprettet af International Media Support (IMS).

Derudover oplever jeg, at flere websider er blokerede og adgangen til internettet generelt er svækket. Jeg har forgæves forsøgt at kontakte udenlandske medier, men der er kun sporadisk adgang til email og sociale medier som Facebook og Twitter.

Ifølge Mohammed al Maskati holder mange af Bahrains egne medier dog lav profil, da langt de fleste er statskontrollerede og monitoreres af myndighederne.

Medierne fremstiller enten demonstranterne som voldelige eller undlader helt at nævne dem. De fleste af vores aviser er ikke uafhængige. De ejes af rige forretningsmænd som ikke vil være med til at dække protesterne mod regeringen, siger han.

I modsætning til Mohammed al Maskati, siger formanden for Bahrain Journalists Association, Mr. Isa al Shaigi, til IMS, at han ikke har modtaget klager fra journalister og, at han ikke er bekendt med at journalister har haft problemer med at dække urolighederne.

IMS har støttet medier i Bahrain siden 2005 ved at fremme etisk journalistik. IMS har også støttet monitoreringen af mediernes dækning af valget i 2010, der viste en klar partisk dækning til fordel for de siddende magthavere.

International Media Support støtter medier i mere end 40 lande, hvor væbnet konflikt, humanitære kriser eller politiske forandringer gør det svært for medierne at arbejde uafhængigt og professionelt.

Læs hele artiklen her