1 min.

Wikileaks stifter med på journalist konference i Amman

Arkivbillede

Julian Assange, der stiftede den revolutionære whistleblower hjemmeside WikiLeaks, talte til journalister fra arabiske og nordiske lande ved en konference om undersøgende journalistik i den arabiske verden i november få timer før 250.000 følsomme dokumenter blev frigivet til offentligheden.

På tredje dagen af den arabiske verdens eneste regionale konference om undersøgende journalistik arrangeret af IMS-støttede Arab Reporters for Investigative Journalism (ARIJ), deltog den omtalte Wikileaks stifter Julian Assange i en spørgerunde omkring hans person og offentliggørelsen af følsomme oplysninger.

Julian Assange havde takket nej til at komme til Amman, men ja til at tale via videolink. Han undlod dog at fortælle, hvor i verden han befandt sig.

På spørgsmålet om hvorvidt han havde overvejet den fare han udsatte folk for som følge af offentliggørelsen af kontroversielle dokumenter, svarede han at i alle de år Wikileaks havde offentliggjort følsomme oplysninger, var der aldrig nogen der var kommet til skade.

Derudover mente han, at de store virksomheder og mastodonter, hvis tvivlsomme aktiviteter afsløres via sådanne offentliggørelser, ofte forsøger at flytte fokus fra afsløringerne til eventuelle risici for individerne involveret.

Læs mere om ARIJ