Dansk – marokkansk samarbejde omkring retshjælp og borgersevice

Arkivbillede

Bag projektet står de tre marokkanske NGO’er Centre des Droits des Gens, Association Marocaine des Droits de l’Homme og Union Action Féminine og inspirationen kommer fra Københavns Retshjælp og den særlige model, hvor studerende yder retshjælp under supervision fra færdiguddannede jurister.

Også den 7. april åbnede en ny danskstøttet informationsskranke ved familiedomstolen i Salé. Åbningen blev fejret med en reception med deltagelse af bl.a. den marokkanske justitsminister, den danske ambassadør Lars Vissing samt retspræsidenten fra Københavns byret Søren Axelsen.

Informationsskranken er støttet som del af et dansk-marokkansk projekt der arbejder for at styrke den gode borgerservice ved marokkanske familiedomstole og dermed lette adgangen for borgerne.

Samtidigt med åbningen i Salé var 10 informationsskranke-medarbejdere fra forskellige dele af Marokko i Danmark, hvor de modtog 2 ugers undervisning på Copenhagen West i Taastrup og i Københavns byret samt Københavns Retshjælp. Det er den tredie gruppe, som kommer til Danmark med dette formål for øje.

Medarbejdere og frivillige fra den nye retshjælp vil senere på året komme til Danmark for at erfaringsudveksle med deres danske kolleger på Københavns Retshjælp.