DIGNITYs partner i Egypten udpeges til menneskerettighedspris

En af DIGNITYs egyptiske partnere, Nadeem Center for Rehabilitering af Ofre for Vold og Tortur, har arbejdet med torturbekæmpelse i mere end 20 år. Nu modtager de en pris i Berlin for deres arbejde.

Nadeem Center for Rehabilitering af Ofre for Vold og Tortur har i mere end 20 år hjulpet volds- og torturofre i Egypten. Ud over psykologisk hjælp og medicinsk behandling arbejder centret for at dokumentere tortur og sørge for, at ofre kan få juridisk støtte. Centret hjælper også ofre for mere generel vold, herunder voldtægtsofre.

Nu får centret velfortjent anerkendelse for deres store og unikke indsats. Amnesty International Tyskland har nemlig udpeget centret som modtager af Menneskerettighedsprisen 2018. Prisen bliver overrakt i Berlin d. 16. april i år.

Foruden dets gode arbejde, så er anledningen til at udpege netop Nadeem centret til prisen en markering af årsdagen for Mubaraks fald. Idag har Egypten dog stadig store problemer med tortur.

”Vi har derfor mere end nogensinde brug for Nadeem og deres modige medarbejdere til fortsat at behandle ofre for tortur og dokumentere brugen af vold, tortur og overgreb”, siger Gerd Elmark, afdelingschef i DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur. DIGNITY samarbejder med Nadeem om torturbekæmpelse i Egypten under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.

DIGNITY arbejder med torturforbyggelse og -bekæmpelse i alle fire DAPP-lande, ikke mindst i form af rehabilitering af torturofre og undervisning omkring retssikkerhed og tortur indenfor både retssystemet og sundshedssystemet i landene. Ligesom de øvrige DAPP-partnere samarbejder DIGNITY altid med lokale organisationer og instanser.

Læs mere om Nadeem og prisen her.

Læs mere om Dignity og menneskerettighedskonsortiet under DAPP her.