Nyt fra Euromed-netværket (EMHRN)

Osman kampagne

Osman er medlem af den menneskerettighedsorganisationen IHD og uddannelse og videnskabs-medarbejdernes fagforening.

Han har nu været fængslet i over fire måneder uden at der er fremsat anklager imod ham, og kan risikere at forblive fængslet i op til 10 år uden retssag.

Osman blev arresteret sammen med 52 andre fagforeningsfolk, som del af en stor ’anti-terrorist’ aktion mod Union of Kurdistan Communities, som de tyrkiske myndigheder anser for a være del af PKK, men som siden 2009 har været rettet mod menneskerettighedsfolk, journalister, fagforeningsfolk og advokater.

Egypten

EMHRN sender en mission til Egypten 20-23 november for at møde repræsentanter for regeringen, politiske partier og civilsamfundert omkring l den nye forfatning, som ikke garanterer kvinders rettigheder og nye sikkerhedslove, som hvis vedtaget, risikerer at underminere forening og forsamlingsfriheden.

Missionen består af EMHRN ærespræsident Kamel Jendoubi, EMHRN’s nye præsident, Michel Tubiana, og bestyrelsesmedlem Moataz El-Fegiery. Missionen følges op af to arbejdsgruppemøder (se mere om EMHRN arbejdsgrupper nedenfor) om foreningsfrihed og kvinders rettigheder.

EMHRN’s nye arbejdsgrupper

EMHRN har fornyet sine arbejdsgrupper om justitsvæsen, køn og kvinders rettigheder, forenings og forsamlingsfrihed, migranter, flygtninge og asylansøgeres rettigheder og Palæstina, Israel, ogpPalæstinenserne.

Arbejdsgrupperne består af repræsentanter fra omkring 20 menneskerettighedsorganisationer i regionen, som mødes jævnligt omkring arbejdsgruppens tematik.

Arbejdsgruppen fungerer som et regionalt netværk og ekspert forum, i forhold til den specifikke tematik, og tager initiativer til at støtte civilsamfundet i de enkelte lande i EuroMed regionen og til at fremme fælles civilsamfundsstrategier.