Ambassadører udtrykte solidaritet på Nordisk dag i Tunesien

De nordiske ambassader i Tunesien inviterede i anledning af Nordens Dag til en reception, hvor de erklærede sympati for Tunesien efter terrorangrebet på Bardo Museet.

I en fælles fejring af Nordens Dag inviterede de nordiske ambassader i Tunesien til en reception mandag aften i den gamle Saint Louis Cathedral i Karthago. Arrangementet blev i lyset af sidste uges terrorangreb samtidig en vigtig tilkendegivelse af sympati og solidaritet med Tunesien.

Landets nyudnævnte beskæftigelsesminister Ziad Alathari, takkede de nordiske lande for deres støtte til Tunesien, og understregede vigtigheden af det internationale bidrag til at løse det tunesiske samfunds økonomiske, politiske og sikkerhedsudfordringer.

Receptionens værter var ambassadører fra de nordiske lande: Fredrik Floren (Sverige), Michael Lund Jeppesen (Danmark), Tanja Jaaskelainen (Finland) og generalkonsul Hassin Doghri (Norge).

De fire nordiske repræsentanter udtrykte i en artikel i mandagsudgaven af den tunesiske avis Essahafa, deres medfølelse med ofrene for de seneste terrorangreb som ramte landet: ”Vi fordømmer de feje terrorhandlinger og kondolerer familierne til alle ofrene. Det er vores pligt at forblive forenet og at bekræfte vores fælles værdier mod terrorismen”.

Derudover pegede ambassadørerne på de vanskeligheder som landet har mødt efter revolutionen og tilføjede: ”Tunesien har fascineret os i løbet af de seneste fire år. Den tunesiske revolution har inspireret hele verden, og selv om den ikke har været fri for vanskeligheder, har Tunesien formået at bevare sin demokratiske vej. Med vedtagelsen af forfatningen har landet passeret en unik milepæl i MENA regionens historie”.

10550012_422195251285139_5762106252931323062_o

Knap 400 gæster kom til receptionen heriblandt flere tunesiske ministre og prominente politikere og personligheder som lederen af partiet Ennahda Rached Ghannouchi og formanden for valgkomiteen, Rachid Sarsar.

Flere nordiske virksomheder har igennem de sensete år skabt tusindvis af arbejdspladser i landet. Projekter under Det Arabiske Initiativ har siden 2011 understøttet nye frie medier, styrkelse af kvinders politisk deltagelse, demokratisering, menneskerettigheder og bekæmpelse af tortur samt økonomisk vækst og jobskabelse.

11080564_422195874618410_1836354548815194940_o

Se flere billeder her

Det Arabiske Initiativ har siden 2011 understøttet nye frie medier, styrkelse af kvinders politisk deltagelse, demokratisering, menneskerettigheder og bekæmpelse af tortur samt økonomisk vækst og jobskabelse.