Forestillingen om forandring

Amman
Amman

Det går ikke stille for sig, når 20 unge, der alle elsker at optræde, er samlet under samme tag for at udforske netop dette.

Forestillingens muligheder. Undervisningen er faciliteret af to danske trænere fra Mellemfolkelig Samvirke og har deltagere fra Jordan, Libanon, Syrien, Palæstina og Egypten.

En af disse er Mutaz, en skuespiller fra Hebron i Palæstina. Han er beskæftiget med ungdomsarbejde og fordeler sin overskydende tid mellem hele tre organisationer på Vestbredden.

”Vi laver mange forestillinger med børn, hvor vi diskuterer samfundsmæssige spørgsmål”, fortæller Mutaz om sit arbejde i PSD-center, Partners for Sustainable Development. ”Jeg har skrevet nogle scenarier og har optrådt med mange af dem. Fælles for dem er at, de handler om forandring og andre samfundsrelaterede emner.”

Træningen indeholder sessioner om facilitering, afrapportering og storytelling. De fokuserer især på, hvordan man udnytter publikum og får dem til at deltage i forestillingen.

To gange i løbet af den 2-ugers lange workshop har deltagerne opført såkaldt forum teater, hvor man involverer publikum for at ændre stykkets gang og finde løsninger på forskellige problemstillinger.

“Vores første forum teater handlede om handikappede i samfundet. Man lærer meget nyt ved at få andres perspektiver og involvere dem i selve stykket”, forklarer Mutaz.

Deltagerne i træningen er alle fra forskellige baggrunde. Der er både skuespillere, sangere og koordinatorer fra organisationer. Fælles for dem alle er, at de arbejder med at engagere unge gennem scenekunst og forestillinger. En uge inde i forløbet er Mutaz allerede godt tilfreds med resultatet.

”Vi lærer noget nyt hver dag, både nye metoder indenfor teaterverdenen, og hvordan vi kan bruge de i vores arbejde. Det er en god erfaring”, afslutter han.

Af Lone Palmus Jensen, Kommunikationsassistent, MS, Amman