Seminar i Cairo: Få et sjældent indblik i den arabiske verdens forandringer!

Til oktober slår Dansk-Egyptisk Dialoginstitut dørene op for seminaret 'Danish Arab X-Change' i Cairo for danskere og egyptere med interesse i forandringsprocesser i den arabiske verden.

Til oktober slår Dansk- Egyptisk Dialoginstitut (DEDI) dørene op for seminaret ”Danish Arab X-Change” i Cairo for danskere og egyptere, der har lyst til at forstå og blive inspireret af de igangværende politiske og kulturelle forandringsprocesser i den arabiske verden i dag.

Seminaret har til formål at udforske arabiske forandringsprocesser med en kreativ og kritisk udveksling mellem danskere og egyptere. I løbet af det fem-dages seminar fra 10. til 15. oktober vil deltagerne besøge interessante projekter og få mulighed for at møde og diskutere med en række spændende arabiske politikere, forskere og praktikere, der kan give et dybdegående indblik i nogle af de vigtigste udviklingsprocesser, som regionen i øjeblikket gennemgår.

Fem temaer vil blive behandlet: Politiske reformer og fundamentale rettigheder, religion og social forandring, business og corporate social responsibility, ligestilling mellem kønnene samt unge, nye medier og social mobilisering.

Seminaret henvender sig til organisationer og privatpersoner, der er engageret i eller i forhold til den arabiske verden. I tilgift til fem egyptere, der er alle engageret indenfor og har erfaring indenfor seminarets emner, har tyve danskere mulighed for at deltage.

De tyve danske deltagere vil blive udvalgt blandt kandidater fra danske organisationer, der arbejder i regionen, og privatpersoner med forskelligartede baggrunde såsom embedsmænd, forskere, aktivister, forskere, studerende og kunstnere for at skabe et frugtbart miljø til dialog og refleksion.

Deadline for ansøgning er 1. september 2010.

Hvis du har lyst til at deltage som privatperson eller som repræsentant for en dansk organisation, kan du finde mere information på DEDI’s hjemmeside www.dedi.org.eg eller ring til Rune Friberg Lyme på 2338 8480.