Dansk-Egyptisk Dialoginstitut slog i oktober dørene op for DEDI Winter School. 25 heldige hoveder fik chancen for at rive en uge ud af kalenderen og komme på skolebænken i Cairo. Målet var, at de i løbet af fem dage intensive dage skulle blive klogere på de aktuelle reformprocesser i den arabiske verden.
Nyhedsbrevet var med som fluen på væggen – og har spurgt deltagerne om, hvad de kunne bruge kurset til i deres daglige arbejde med den arabiske region.
Tue Magnussen, programkoordinator RCT
Jeg synes der var for mange sociale selskabslege i programmet og kunnet godt have ønsket mig, at man havde udvidet den faglige del af programmet i stedet for. Selvfølgelig er det vigtigt at have en god gruppedynamik, men det bliver let meget navlebeskuende.
OM DEDI Winter School
Kurset forløb fra den 10.-15. oktober og var organiseret af Muna Bur og Rune Friberg Lyme. Hver dag var dedikeret til et fokusområde: reformer, religiøse bevægelser, business, køn og ungdom. Dagen bestod af oplæg fra eksterne eksperter og hver dag sluttede af med en gruppesession, der bestod af kreative lege og ’open forum debate’ guidet af Noël Bonam
Læs mere om DEDI Winter School
Blog med deltagerne
Anita Frank Goth, KVINFO
Det har været vanvittigt inspirerende for mig at høre nye synspunkter på Mellemøsten og at blive opkvalificeret med en viden, der elles ikke er tilgængelig. Jeg er især imponeret over avisredaktøren Hesham Qasem, der i sit oplæg gav meget af sig selv og satte vores forståelse af demokrati i relief ved at påpege, at Egypten slet ikke er klar til demokrati lige nu.
Mia Ulvgraven Nielsen, journalist med speciale i Mellemøsten
Det danske netværk, man får, er faktisk en ekstra bonus, jeg ikke havde tænkt over på forhånd. Gennem de andre deltagere får jeg mere konkret kendskab til det danske engagement i Mellemøsten. Og jeg møder mennesker her, som jeg måske kan bruge som kilder i mit arbejde derhjemme.
Shadia el Dardiry, master i political science, egyptisk-italiensk baggrund
Jeg er lige flyttet til Danmark, så det var rigtig spændende at møde de andre deltagere. Programmet var godt, men jeg savnede et regionalt fokus. Jeg ved allerede meget om Egypten, så jeg var mere interesseret i at diskutere regionale tendenser.
Frank Madsen, Udenrigsministeriet
DEDI havde fundet nogle fremragende oplægsholdere, men programmet kunne godt have klaret et lille vrid mere. Vi brugte lang tid på at stå i en cirkel og vente på at oplægsholderen skulle dukke op. Selvfølgelig er det vigtigt at holde dialogen mellem deltagerne i gang, men der blev for meget tomgang.
Sarah Gjerding, koordinator MENA Netværket
Jeg synes, at kurset fokuserede for meget på Egypten. Et stærkere regionalt fokus havde gjort kurset mere relevant for mig i mit daglige arbejde. Jeg var også skuffet over, at der kun var ganske få egyptiske deltagere på kurset – det svækkede dialogaspektet, synes jeg.
Jakob I. Myschetzky, koordinator Den Arabiske Rejse
DEDI har lavet et fantastisk vidensmæssigt program, hvor man virkelig bliver opdateret om de aktuelle tendenser. I forhold til de andre deltagere, så er det fedt at få udvidet sit netværk og få en bedre forståelse af, hvem folk er og hvad de laver.
Gregers Pedersen , praktikant hos Mellemfolkeligt Samvirke i Amman
Man kan altid bruge mere viden om hvad der sker i regionen. Jeg er især blevet klogere på de religiøse bevægelser – og det er rart at finde ud af, at man faktisk godt kan samarbejde med dem.