Unge fra Mellemøsten får nye redskaber til at skabe social forandring

Mellemfolkeligt Samvirke har i løbet af foråret afholdt en række kurser, hvor unge fra Mellemøsten har deltaget.

Kurserne fokuserer på, hvordan man kan være med til at lave positiv social forandring i samfundet. Et emne der ikke er blevet mindre aktuelt med de seneste måneders begivenheder i den arabiske verden, hvor netop ungdommen har stået i frontlinjen med krav om at være med til at indføre forandringer i samfundet.

Med over 50 deltagere fra hele verden – og heraf otte fra Mellemøsten – afholdt MS fra d. 19. – 24. april et Internationalt Ledertræningsseminar (ILTS). Deltagerne kom fra Palæstina, Jordan, Libanon, Syrien, Tyrkiet, Rusland, Sverige, Serbien, Kenya, El Salvador, Nigeria, Island, Mauretanien, Frankrig, Cuba, Italien, Belgien og Danmark.

Meningen med ILTS er at engagere unge i, hvordan man i en globaliseret verden kan være med til at skabe social forandring. En af idéerne er, at når man samler folk fra forskellige steder, opstår der idéer, der ellers ikke ville være fremkommet.

”Jeg synes virkelig det var fedt, at vi var sammen med mennesker fra hele verden. Vi er den samme alder, men kommer fra forskellige kulturer og kan derfor se tingene fra alle sider,” siger Rawan Tahboub på 23 år fra Palæstina, der deltog i ILTS i København i april. Rawan, der til daglig er centerleder i Zan’s Women’s Centre syd for Hebron, skal desuden være træner på et MS-ledertræningskursus i Hebron i slutningen af maj.

Der er et nyt ledertræningskursus i København i slutningen af maj og MS’s globale platform i Jordan afholder ledertræning i Libanon, Palæstina og Jordan i løbet af foråret og sommeren.

”Det var en vidunderlig oplevelse. Jeg havde erfaring med lederskab, men dette var meget mere hands-on og fyldt med energi. Vi lærte både at lede og blive ledt af andre,” forklarer Rawan Tahboub, der deltog i ledertræningsseminaret i København i april.

Global Change

Under overskriften ”Global Change” tager MS stafetten op fra det igangværende arabiske forår og sætter unge fra regionen sammen med danskere for at sætte fokus på at lave kampagne for social forandring i en globaliseret verden med udgangspunkt i de seneste begivenheder i regionen.

”For tiden oplever Egypten et enormt momentum, hvor egypterne udtrykker et ejerskab over deres land. For mig er det en periode, der blomstrer af drømme og håb,” siger Mohammad Yassein, der vil facilitere træninger på kurset.

Der kommer 10 unge fra henholdsvis Jordan, Yemen, Egypten, Libanon, Palæstina og Tunesien. Derudover skal der deltage minimum 6 danskere, og denne gruppe får en enestående chance for at sætte sig ind i og lære redskaber til, hvordan man kan være med til at skabe social forandring i en tid, hvor der virkelig blæser nye vinde over regionen. Kurset løber fra d. 29. maj til d. 11. juni, og der er stadig mulighed for at tilmelde sig.