2 min.

Fem podcastanbefalinger fra DAPPKOM

1 – Middle East Focus

I denne engelsksprogede podcast, udgivet af det prestigefyldte Middle East Institute i Washington DC, udlægger nogle af verdens førende mellemøstkendere aktuelle begivenheder i og omkring Mellemøsten.
Så hvis du er til politiske analyser af MENA-regionen eller ønsker at dykke dybere ned i området end dagens overskrifter tillader, er det her et godt sted at starte.

Du kan lytte til podcasten på Spotify her:

 

2 – feMENA

feMENA er en feministisk podcast på engelsk, hvor værten Venetia Rainey zoomer ind på arabiske kvinders rettigheder og position i deres lande med særlig fokus på kvinders deltagelse på arbejdsmarkedet og i det offentlige samfundsliv. I podcasten er der alt fra samtaler med jordanske feminister der omtaler kvinders position på det jordanske arbejdsmarked til et interview med en kvindelig redaktør på Hizbollahs tv-kanal – al-Manar – i Libanon.

Du kan lytte til podcasten på Soundcloud her:

3 – Nasim Podcast

Podcasten er udgivet af Netværk af Akademikere, Studerende og Interesserede i Mellemøsten (Nasim). Oftest med nogle af Danmarks top mellemøsteksperter i fortællerrollen er Nasims podcast fuld af interessante historiske, kulturelle og aktuelle fortællinger fra Mellemøsten og nyheder fra det danske Mellemøstmiljø. Hør om alt fra lanceringen af en arabisk litteraturside på dansk til islamisk feminisme og meget mere.

Du kan lytte til podcasten på Spotify her:

 

4 – POMEPS Middle East Political Science Podcast


Hvis du ønsker at dykke et godt stykke ned bag overskrifterne og blive klogere på nogle af Mellemøstens mange nuancer, så er denne podcast måske noget for dig. Her er en engelsksproget podcast der undersøger forskningsmæssige perspektiver på Mellemøsten og kommer med analyser af regionens seneste udviklinger. Den præsenterer et udpluk af den seneste samfundsvidenskabelige forskning om Mellemøsten til lytteren og stiller spørgsmål ved forestillinger om regionen der ellers ofte tages for givet.

Du kan lytte til podcasten på Soundcloud her:

 

5 – Fokuspunkt Mellemøsten

Vil du gerne blive klogere på Mellemøsten og samtidig høre mere om dansk-mellemøstlige forbindelser? Så burde du måske give et lyt til Fokuspunkt Mellemøsten. Her bringer journalist Mikkel Harbo Moustens rolige stemmeføring dig nærmere på alt fra samarbejdet mellem danske- og tunesiske spejdere til royale intriger i Jordan.

Du kan lytte til podcasten på Spotify her:

 

Special mention til Radio MENA

Selvfølgelig kunne vi ikke lade vær med også at give et shoutout til vores egen spændende podcast om Mellemøsten. Senest har vi lavet en serie i tre afsnit om den arabiske ungdom og de udfordringer som unge i Mellemøsten akut står overfor. Tag med os og hør blandt andet hvordan Claus Meyer vil skabe jobs i Marokko eller bliv klogere på hvorfor der egentlig er så mange fra arabiske lande der ønsker at migrere.

Du kan lytte til podcasten på Soundcloud her: