1 min.

Radio MENA: En stemme til de stemmeløse – dokumentarfilmens potentiale i de arabiske lande

Hvordan kan dokumentarfilm skabe forandring i de arabiske lande? Det spørgsmål stiller vi i denne udgave af Radio MENA.

Hvad betyder det for mennesker med handicap i Marokko, at der i bedste sendetid vises en dokumentarfilm om to paralympiske kuglestødere, der kæmper for anerkendelse og værdighed i det land, de repræsenterer?

Med udgangspunkt i den marokkanske instruktør Hind Bensaris film “We Could Be Heroes” diskuterer vi, hvordan dokumentarfilm kan skabe forandring i de arabiske lande.

For det er ikke nok at lave en film, der vinder priser på de store, internationale festivaler – hvis man skal nå befolkningerne i de arabiske lande, så skal man ind i stuerne og vejen dertil går via det gode gamle TV.

Radio MENA handler denne gang om at give stemme til dem, der ingen har, om aktivistiske dokumentarer, der vil forandre verden og om hvordan man får skabt et arabisk publikum for arabiske dokumentarer.

Gæster: Vibeke Vogel, filmproducer og direktør i produktionsselskabet Bullit Film, og Rasmus Steen, leder af International Media Supports (IMS) afdeling for dokumentarfilm.

Vært: Sara Møller

Filmen er støttet af Doha Film Institute, International Media Support, DANIDA, Creative Europe, Fonds Image de la Francophonie, Film Workshop / Copenhagen, The SANAD Fund.

Radio MENA er en podcast om Mellemøsten og Nordafrika udgivet af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram. Hver måned inviterer vi en eller flere gæster i studiet for at se nærmere på den arabiske verden – især på de lande og emner, der er i fokus under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP).

Du finder podcasten til højre, hvis du kigger på din computer, eller nedenfor, hvis du kigger på din tablet eller telefon.

Du kan også finde udsendelsen på iTunes, hvor du kan dele, kommentere og abonnere.